Де у Львові віддати речі для потребуючих. Сьогодні теплий одяг збирають на Сихові

3160 0
Перші морози синоптики прогнозують уже найближчої середи, 11 листопада.
фото: vgorode.ua

фото: vgorode.ua

Сьогодні, 7 листопада біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові збиратимуть теплий одяг для потребуючих, інформує «Сихів Медіа». Львів’ян закликають приносити теплий верхній одяг, светри, а також чисті шкарпетки та рукавиці.

Розпочнеться збір о 13:00 триватиме до 16:00. Завтра, зібраний одяг роздадуть усім, хто його потребує у сквері ім. Івана Павла II, що поруч з церквою.

Одяг, який не знайде нового господаря, організатори акції  «Зігрій людину» зберуть і складуть у контейнери «Емаус-Оселя», або передадуть тим хто його потребує. Для тих, хто не встиг долучитись до акції, Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій, які готові прийняти допомогу від львів’ян.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян

Центр приймає речі цілодобово. Зараз у Центрі бракує теплих светрів, штанів, курток та взуття середніх розмірів, особливо чоловічого. Потрібна також білизна та шкарпетки. Їх можна приносити за адресою: вул. Кирилівська, 3-а (бічна вул. Шевченка). Телефони: (032) 233 14 79, (032) 233 10 49. 

Спільнота взаємодомоги «Емаус – Оселя»

Спільнота «Емаус – Оселя» збирає речі для подальшого використання. Збір речей відбувається через контейнери, розташовані у місті, а у випадку великогабаритних речей – вантажівками організації із викликами додому. Спільнота просить приносити чистий та не порваний одяг, взуття (зав’язане, аби воно не губилося), іграшки в доброму стані, постіль, рушники, штори, скатертини, а також галантерею та невеликі предмети побуту, які не розіб’ються в контейнері.

Читайте також: Перше правило – мовчати про коронавірус. Як переживають карантин бездомні у Львові

Контейнери організації можна знайти за адресами:

  • вул. Винниченка, 22 (біля храму святого Архистратига Михаїла);
  • пл. Святого Юра, 5 (біля входу в собор святого Юра);
  • пр. Червоної Калини, 70 (біля входу у церкву Різдва Пресвятої Богородиці);
  • вул. Джорджа Вашингтона, 12 – на розі з вул. Пасічна (Заправка ОККО);
  • вул. Володимира Великого, 52 (парковка компанії SoftServe);
  • вул. Малоголосківська, 8д (на парковці житлового комплексу);
  • с. Сокільники, вул. Стрийська, 30; (біля входу у ТРЦ King Cross Leopolis зі сторони гіпермаркету «Епіцентр»);
  • вул. Шевченка, 388-408, Рясне-1 (капличка св. Василія Великого);
  • вул. Личаківська, 175 (біля входу у церкву Покрову Пресвятої Богородиці);
  • вул. Максимовича, 2 (біля каплиці Успення Пресвятої Богородиці);
  • вул. Угорська, 2 (біля входу у Майстерню добрих справ «Емаус – Оселя»);
  • ТЦ «Південний» (1 – біля входу у церкву Покрови Пресвятої Богородиці. 2 – біля входу у благодійний фонд «Білий ангел»);
  • вул. Генерала Чупринки, 70 (подвір’я храму святого Климентія Папи);
  • вул. Пилипа Орлика, 5 (подвір’я церкви святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії);
  • вул. Величковського, 1, Рясне-2 (біля храму Пресвятої Євхаристії);
  • вул. Наукова, 19а (між супермаркетами «Сільпо» та «Арсен», біля церкви Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього);
  • вул. Наукова, 2а (АЗК ОККО №64);
  • вул. Симона Петлюри, 1 (АЗК ОККО №68);
  • пр. Червоної Калини, 35а, АЗК 63;
  • вул. Зелена, 283, АЗК 65;
  • вул. Ряшівська, 6, АЗК 69; 
  • вул. Хмельницького Б, 292, АЗК 87. 


Сконтактувати з організацією можна за телефонами (032) 296 33 03, (096) 42 64 796, (093) 010 14 13, а також знайти інформацію про «Емаус – Оселю» на офіційному сайті організації.

Спільнота святого Егідія

Організація, що опікується нужденними, заснована у Римі в 1968 році групою студентів. Сьогодні організація має більше 50 000 членів у понад 70 країнах світу. В Україні Спільнота працює у Львові, Києві та Івано-Франківську.

Про потреби спільноти можна дізнатись, написавши їм або за номером 067 95 32 1155Також можна написати Ivanna Synytska та Оля Лотоцька у Фейсбук.

Щочетверга з 17:00 до 19:00 можна приносити речі у монастир св. Онуфрія, що на вулиці Богдана Хмельницького, 36. Сюди можна приносити білизну, шкарпетки, теплий одяг та взутті, а також продукти довготривалого зберігання, тел 067-953-21-55

Осередок допомоги вагітним у кризовій ситуації

Осередок створили для вагітних жінок, які під тиском складних життєвих обставин (неповноліття, самотність, матеріальна криза тощо) можуть схилятися до переривання вагітності. Речі можна приносити за адресою вул. Широка, 81а.

Банк речей товариства Червоного Хреста

Організація збирає речі по всій Україні і передає їх потребуючим. Львів’яни можуть приносити речі безпосередньо за адресою Товариства: вул. Широка, 81а.

Також для зв’язку з Банком можна використовувати електронну пошту [email protected] та телефон (032) 2-297-08-60.

Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ»

У цьому центрі надають допомогу потребуючим родинам та дітям незалежно від віросповідання, національності чи політичних переконань. Представники фонду закликають львів’ян та усіх бажаючих приносити сюди одяг (чоловічий, жіночий і дитячий) та побутові речі. Перед відвіданими Фонду бажано зателефонувати. Принести речі можна у понеділок та четвер, з 12:00 до 14:00 на вул. Лобачевського, 22. тел. 032-261-35-38

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!