Лікарня швидкої допомоги у Львові купила систему для ПЛР-досліджень на коронавірус

4807 0
Його вартість становить 1 млн 221 тис. гривень.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

Львівська лікарня швидкої допомоги 16 червня уклала договір на закупівлю у ТзОВ «АЛТ Україна» обладнання для полімеразно-ланцюгової реакції. Про це ідеться на сайті публічних закупівель Прозорро.

Читайте також: Лікарню швидкої допомоги у Львові відремонтують за 64 мільйони гривень

Ідеться про система ПЛР QuantStudio 5 Dx Real-Time PCR System за 1 млн 221 тис. гривень. У вартість включені також упакування і транспортування обладнання. Така система дозволяє робити аналізи в режимі реального часу – за пів години близько 90 зразків.

Згідно з договором, доставити обладнання мають до 30 червня 2020 року. Відтак у лікарні швидкої допомоги матимуть змогу робити ПЛР-тести на коронавірус.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий говорив, що у медзакладі восени планують облаштувати дві сучасні лабораторії, одна з яких робитиме ПЛР-тести.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин ще зарано

ТзОВ «АЛТ Україна ЛТД» є виробником інструментів та обладнання для вимірювання, дослідження та навігації. Підприємство зареєстроване у Києві у 2008 році. Його керівником зараз є Дмитро Усмединський, а власником – Василь Соколинський, який також пов'язаний із торговим домом «Макрохім», що займається постачанням хімсировини, та ТзОВ «Нейрон».

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!