Львів готовий до джазу. Як пройде Х ювілейний Leopolis Jazz Fest

2879 0
Фестиваль проведуть 24-28 червня з дотриманням всіх карантинних умов.
Фото: Радіо Максимум

Фото: Радіо Максимум

Першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії, стане Leopolis Jazz Fest. Почути джазову музику цього року можна буде з 24 до 28 червня.

Читайте також: На Leopolis Jazz Fest – 2021 виступить світова зірка Seal

Зважаючи на епідемію коронавірусу, фестиваль пройде з дотриманням всіх карантинних умов. Як зазначила виконавча директорка Leopolis Jazz Fest Наталія Горбачевська, кількість гостей у партері та пікнікових зонах зменшать удвічі. Для гостей фестивалю впровадять масове тестування. У пікнікові зони вхід організують за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей.

«Щорічно фестиваль відвідували близько 100 тисяч людей. Через карантин та заходи безпеки кількість гостей змушені скоротити вдвічі. Це стосується як головних сцен, так і пікнікових зон. Зокрема, усім доведеться задавати тести. Артистам ПЛР-тести, а відвідувачам у пікнік-зонах швидкий», – зазначила Наталія Горбачевська і закликала гостей зони відпочинку прийти на фестиваль завчасно, аби встигнути безкоштовно протестуватися.

Як уточнив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, експрес-тести на антиген робитимуть при вході. Для цього у Львові повинні зробити кілька зон – для тестування, очікування та для самого проведення заходу.

За словами міністра культури України Олександра Ткаченка, після локдауну дуже важливо напрацювати механізми і стандарти, як відновити діяльність масових заходів на прикладі львівського джазового фестивалю.

«Це важливо для туристів, івент-індустрії, бо її падіння вже склало 70%. Зараз хочемо відновити попит на таку індустрію. ЮНЕСКО оголосило конкурс на обрання міста джазу. Якраз Львів заслуговує на цей статус», – зазначив Олександр Ткаченко.

Що стосується цьогорічних артистів, то їх буде чимало цікавих. Більшість з них зраділи, що фестиваль таки нарешті відбудеться.

«Перед тим, як прийняти рішення про проведення фестивалю, аналізували виклики та ризики, які очікують. Музикантам, спонсорам направили листи і вже прогнозували, що учасники захочуть перенести подію. Проте, на наше здивування, отримали зовсім іншу реакцію. Від міста почули підтримку, а від музикантів прохання не відміняти. Музиканти нам відповіли, що вони вакцинувалися і готові приїхати, незважаючи на складнощі, а спонсори готові долучитися, витратити більше коштів, надати безкоштовне тестування тощо», – каже Наталія Горбачевська.

Арт-директор фестивалю Олександр Коган зазначив, що те, що минулого року не було фестивалю – лиш тимчасова невдача.

«Є гарне британське прислів’я: «Тимчасові невдачі краще, ніж тимчасові успіхи». Ми зробимо 10-й фестиваль. Буде багато цікавих артистів і несподіванок», – каже Олександр Коган.

Читайте також: Посуньтесь, щоб музика сіла поруч. Олексій Коган про джаз і життя

Окрасою цьогорічного фестивалю буде біг-бенд Jazz at Lincoln Center Orchestra від віртуозного американського трубача і композитора Вінтона Марсаліса.

Приїде До Львова й суперзірка SEAL – британський співак, володар чотирьох премій Греммі, зірка світового масштабу. Відомий своїм неповторним хрипким баритоном та класичним написанням пісень, SEAL досяг успіху в багатьох музичних жанрах.

Також серед хедайнерів фестивалю будуть провідний джазовий музикант сучасності Камасі Вашингтон та американський трубач та композитор Кріс Ботті. На рахунку останнього понад чотири мільйони проданих платівок.

У продаж квитки на Х Leopolis Jazz Fest надійдуть у другій половині травня. Проте, як відразу уточнили організатори, їх буде зовсім небагато. На локації фестивалю не допустять тих гостей, в яких буде позитивний тест на коронавірус або підвищена температура.

Нагадаємо, минулого року через пандемію коронавірусу фестиваль Leopolis Jazz Fest перенесли на 2021 рік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!