Львів отримав всі закуплені тролейбуси «Електрон». Яка їхня вартість

8875 0
40 тролейбусів уже курсують містом, 10 виїдуть завтра. Вартість одного – 211 тисяч євро.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

ЛКП «Львівелектротранс» завтра планує випустити на маршрут 10 нових тролейбусів «Електрон», які ще торік закупили за кошти ЄБРР. Підсилити планують чотири найбільш насичені маршрути. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів директор «Львівелектротрансу» Андрій Свищо.  

Читайте також: Коли у Львові з’являться 100 нових низькопідлогових автобусів

«Ще 10 нових тролейбусів пройшли державну реєстрацію, їх застрахували, завтра плануємо випускати на тролейбусні маршрути №22, 33, 25, 29», – каже він.

Тролейбуси місто мало отримати ще торік. Доставку затримали через карантин. 

«Через карантин виробник не міг отримати імпортні комплектуючі. У грудні ми отримали перші десять тролейбусів, потім в лютому і в березні. Нині 40 машин вже курсує по Львову», – пояснює директор ЛКП «Львівелектротранс».

Він додає, що нові низькопідлогові тролейбуси обладнані сучасними системами керування, системами кондиціювання, опалення. Окрім системи GPS-трекінгу, є ще й система підрахунку пасажиропотоку. Вони пристосовані для комфортного пересування маломобільного населення. Вартість одного – 211 тисяч євро.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, тендер на тролейбуси провели у листопаді 2018 року. Йдеться про 17 мільйонів євро від ЄБРР, з яких 15 млн – кредит, і 2 млн – грант. Крім закупівлі нових тролейбусів, за ці кошти мають реконструювати тролейбусні мережі та відремонтувати трамвайне депо на Промисловій і тролейбусне депо на Тролейбусній.

Раніше Концерн «Електрон» виготовив для Львова трамваї, що зараз курсують на Сихів, а також – тролейбуси, автобуси та електробус. Усього місто замовило у підприємства 135 одиниць транспорту. Крім цього, у наступні два роки Львів візьме кредит на 100 тролейбусів із автономним ходом, а також спільно із приватними перевізниками планує купити 250 електробусів.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!