Львів планує взяти 390 мільйонів гривень кредиту у банку, бо не вистачає коштів у бюджеті

2537 0
Йдеться про укладення договору про запозичення з банком «Укргазбанк» та акціонерним товариством «Державний Експортно-Імпортний банк України».
Фото: infoindustria.com.ua

Фото: infoindustria.com.ua

Львів планує взяти 390 мільйонів гривень кредиту в «Укргазбанку» та «Державному Експортно-Імпортному банку України». На що саме скерують кошти ще не відомо, ймовірно розраховуватимуться із підрядниками за виконані у 2020 році роботи. Ухвалу про запозичення планують розглянути на засіданні Львівської міської ради у четвер, 20 травня. Перед тим її розглядатимуть у профільних депутатських комісіях.

Читайте також: Львів намагається приміщеннями розрахуватись за ремонти доріг до Євро-2012

«Ще не було обговорення. Ми не можемо закрити багатьох питань по бюджету розвитку. Йдеться і про погашення боргів за 2020 рік. Я проти кредиту, але ми не можемо залишити все, як є. А є приблизно 165 мільйонів гривень боргу за виконані роботи по Львову за минулий рік. Є великий борг по Винниках, він ще не доєднаний, також по інших територіях – це просто шалені суми», –  повідомила у коментарі Тvoemisto.tv голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак.

Йдеться про укладення договору про запозичення з публічним акціонерним товариством акціонерним банком «Укргазбанк» та акціонерним товариством «Державний Експортно-Імпортний банк України».

В «Укргазбанку» місто планує позичити 220 мільйонів гривень. Запозичення – на 5 років, відсоткова ставка за користування кредитними коштами є змінюваною та розраховується виходячи з облікової ставки Національного банку України в розмірі 7,5 відсотка річних плюс маржа 2,5 відсотка річних та плюс комісія в розмірі 1,3 відсотка річних, але не більше 17 відсотків річних.

У «Державного Експортно-Імпортного банку України» місто планує позичити 170 мільйонів гривень.

Читайте також: Бюджет розвитку Львова. ЛМР заклала 760 млн грн кредиту, депутати кажуть, що місто не потягне

Нагадаємо, що у березні Львівська міська рада частково прийняла бюджет розвитку на 2021 рік, іншу частину бюджету прийняли у квітні. Загальний обсяг бюджету розвитку, становить понад 3 мільярди гривень. Цього року вперше гроші бюджету розвитку мають скерувати не лише на Львів, Винники і Брюховичі, а й на решту населених пунктів, які увійшли до складу Львівської ОТГ. Додамо, що цього року майже мільярд гривень передбачають на сплату боргових гарантій та лізингу.

Наприкінці грудня рада Львівської ОТГ затвердила бюджет територіальної громади на 2021 рік. Доходи бюджету визначені у сумі 11 млрд 148 млн 749 тисяч 900 гривень, видатки – 10 млрд 692 млн 249 тис. 900 гривень.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!