Львів послаблює карантин – ЛОДА запитує, хто відповість за наслідки. Головне за ніч і минулу добу

23935 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Depo. Львів

Фото: Depo. Львів

Львів послабив карантин – ЛОДА обурена. Львівська міська комісія з питань Теб і НС учора дозволила роботу у Львові закладів громадського харчування, спортивних і фітнес-клубів.

При цьому, буде заборонено збиратися разом більше, ніж 10 людей. У цих закладах має працювати вентиляція. Також власники спортзалів та ресторанів мають забезпечити ІФА-тестування для своїх працівників.

«Такі послаблення є вимушеним кроком для збереження малого та середнього бізнесу. Епідеміологічна ситуація залишається непростою», – пояснив міський голова Садовий.

Читайте також: Що насправді відбувається з ПЛР-тестами у Львові. Розмова з керівником обласного лабораторного центру

Своєю чергою голова ЛОДА Козицький обурений послабленням карантину у Львові і заявив, що через спалах коронавірусу у місті не можуть його послабити і на Львівщині.

«Хто візьме відповідальність на себе після того, як кількість захворювань різко піде вгору після карантинних послаблень у самому Львові? Знову всі каміння полетять у бік Львівської ОДА? Львівський міський голова готовий особисто взяти на себе відповідальність, якщо кількість хворих збільшиться?», ­– заявив він.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 203 осіб (240 – напередодні). Разом 4 423. Вилікувалося – 700 особи (плюс 4 за добу), померло – 120 (3 – за добу).

За минулу добу зроблено 861 ПЛР-тест та отримано 203 позитивні результати. Із них нові проби – 651 (167 позитивних). Серед нових хворих – 62 мешканці Львова. З попереднього періоду не зробленими залишаються 1200 проб.

У Жовківському районі на карантин закрили села Монастирок та Замок. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні районної комісії з питань ТЕБ і НС

В Україні Covid-19 виявлено у 940 осіб (833 за попередню добу). Загальна кількість 39 014 пацієнтів. Одужало – 17 409 (плюс 453), померло – 1 051 особи (плюс 16).

Читайте також: 5 днів на кисневій масці через коронавірус або Дякую усім, хто за мене молився

Перелік антилідерів не змінився: На першій позиції Київ – 4 528 осіб (плюс 99 за добу), далі йдуть Чернівецька – 4 478 (плюс 59), Львівська – 4 423 (детальніші показники вище) та Рівненська – 3 164 (плюс 126) області.

Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що МОЗ не обмежує доступ родичів до реанімації, але захисні костюми – обов’язкові.

Міносвіти поки не збирається переводити школи на дистанційне навчання першого вересня. Це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації, заявила в.о. міністра Мандзій.

Перевірка транспорту – Потяги на Львів. Міністр інфраструктури Криклій нагадав, що у транспорті необхідні маски на обличчях пасажирів та повинен здійснюватися температурний скринінг. За його словами, зараз на дотримання цих правил перевіряють Київ, Одесу, Львів, Рівне та Миколаїв.

Читайте також: Поліція у Львові почала посилено перевіряти транспорт на дотримання карантину

Укрзалізниця запускає чотири поїзди зі Львова. Зокрема, із 26 червня запустять потяг №743/744 Львів – Київ (Інтерсіті), №91/92 Київ – Львів, №715/716 Львів – Київ (Інтерсіті) та №12/11 Львів – Одеса. Купити квитки можна буде вже 24 червня після 11:00.

А Львівська залізниця з 25 червня відновлює 20 приміських поїздів. Пасажирів просять дотримуватися соціальної дистанції, вдягати маску, а якщо будуть симптоми грипу чи ГРВІ – залишатися вдома. Із розкладом додаткових електропоїздів можна буде ознайомитись на вебсайті регіональної філії «Львівська залізниця».

Паводок. Через повені на заході України 10 тисяч людей залишилися без газу, високий рівень води та розмиті дороги ускладнюють доступ до газопроводів.

Унаслідок сильних злив на Львівщині постраждали три райони – Стрийський, Жидачівський і Старосамбірський. За словами голови ЛОДА Козицького, на території цих районів підтоплено 110 житлових будинків, 168 присадибних ділянок, чотири ділянки доріг, одну ділянку дороги пошкоджено, а також підтоплено 114 га сільськогосподарських угідь та 150 криниць.

Читайте також: Водіїв просять оминати деякі траси на Львівщині через підтоплення

У Яремче Івано-Франківської області обвал дороги зруйнував головний водопровід, у зв’язку із цим місто залишилося без водопостачання. Область попросила пів мільярда гривень на подолання наслідків масштабної повені.

У Монастириському районі Тернопільщини на річці Дністер стався перелив через дамбу, проводиться часткове відселення місцевих мешканців.

Негода вже завдала Закарпатській області збитків на 125 мільйонів гривень.

Через повені «Укрпошта» попередила про затримки із доставкою листів і пенсій.

За словами прем’єра Шмигаля, затоплення на заході України у 2020 році перевищує масштаби стихійного лиха 2008 року. Він натякнув, що вирубка лісу тут ні до чого. «Це, напевно, питання вже більше до науки, як відбуваються трагедії, з чого вони беруться, які причини», – сказав він.

Читайте також: Як лікарі Центру легеневого здоров'я борються за життя пацієнтів із Covid-19. Фото

Генпрокуратура – ДБР – СБУ. Двоє заступників генпрокурорки Ірини Венедіктової Андрій Любович та Олексій Симоненко отримували нагороди від Януковича, а третій Ігор Мустеца під час Революції Гідності, ймовірно, брав участь у боротьбі влади проти Євромайдану.

П’ятого президента, нардепа Порошенка викликають на допит до ДБР 30 червня у кримінальному провадженні № 62019000000000753. Воно зареєстроване за фактом можливого захоплення ним держвлади і відкрите за заявою ексзаступника голови Адміністрації Януковича – Портнова.

Також ДБР повідомило про підозру колишньому президенту Януковичу і двом колишнім міністрам оборони – Саламатіну і Лебедєву у державній зраді на користь Росії.

В СБУ «пояснили» амністію російській актрисі Варнаві, яка співала в Криму про Путіна тим, що термін заборони на її в’їзд закінчився, і про дії, які можуть загрожувати нацбезпеці України з її боку спецслужбі не відомо.

ЄС – США – Китай – Болгарія. Кордони ЄС через зростання кількості нових хворих в Україні залишаться закритими для нас і після 1 липня.

Збройні сили України отримали від США ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin.

Читайте також: Туреччина безкоштовно тестуватиме туристів на Covid-19 у своїх аеропортах

В Україну з Китаю прилетів найбільший за обсягами гуманітарний вантаж для протидії поширенню Covid-19. На борту понад 1 млн захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, антисептики. Також доставлено 10 апаратів штучної вентиляції легень.

Прем’єр Болгарії Бойко Борисов буде оштрафований на 150 євро за вхід до церкви без маски.

IKEA заявила, що перегляне свою мережу поставок деревини в Україні після повідомлення про нібито незаконну вирубку дерев у горах Карпат.

Почалося все з того, що центральна влада не захотіла брати на себе вдповідальність за обмеження. Це назвали адаптативним карантином і передали повноваження в регіони. Мовляв, нехай там уже щось там забороняють чи дозволяють. Але влада на місцях теж не хоче бути поганою, їй треба кормити людей, збирати податки і у неї скоро вибори. В результаті маємо хаос. Бережіть себе і гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!