Львів у «помаранчевій» зоні карантину та Кравчук дав інтерв'ю Скабєєвій. Головне за ніч і минулу добу

1901 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Elena Taranenko FOR UNSPLASH

Фото: Elena Taranenko FOR UNSPLASH

Зміна адаптивного карантину. Україну поділили на карантинні зони: у трьох областях є «червоні», де будуть діяти найжорсткіші обмеження через пандемію коронавірусу. Зокрема, у містах Луцьк, Тернопіль і в Чернівецькій області в Кіцманському районі.

«Помаранчевий» рівень встановлений у Львові, Перемишлянському та Пустомитівському районах, у Волинській області у Луцькому та Любешівському районах, в Івано-Франківській – у місті Івано-Франківськ та Тисменицькому районі, у Тернопільській – у місті Бережани та Бучацькому районі.

Читайте також: Львів потрапив у помаранчеву зону через ситуацію з Covid-19. Що це означає

Влада Луцька, який потрапив до «червоної» зони, відмовляється зупиняти громадський транспорт і закривати заклади. Радник мера Поліщук назвав це рішення «недолугим, невчасним та непрофесійним».

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 147 осіб (131 – напередодні). Разом 9 526. Одужало – 2 314 (плюс 58), померло – 260 (5 – за добу).

Лабораторні центри провели 923 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 1 340.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 090 осіб (1 197 за попередню добу). Загальна кількість 69 884 пацієнтів. Одужало – 38 752 (плюс 598), померло – 1 693 особи (плюс 20).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 9 526 (дивися вище), далі Київ – 8 241 осіб (плюс 110), Чернівецька – 5 875 (плюс 63), та Рівненська – 6 024 (плюс 82 осіб) області.

Читайте також: Головний санлікар Львівщини просить заборонити богослужіння у всередині церков

За добу на друге місце по кількості нових хворих вийшла Івано-Франківська область – 111 випадків (загалом 4 557 осіб).

У медзаклади за добу потрапила 261 людина з Covid-19 – це черговий антирекорд України щодо госпіталізації.

Кравчук – Російські пропагандисти – Фокін. Новопризначений глава української делегації в Тристоронньої контактній групі перший президент України Кравчук дав інтерв’ю російській пропагандистці Скабєєвій.

В процесі розмови і сперечань Скабєєва сказала, що вона не вважає Донбас Україною. Кравчук на це відповів: «Слухайте свого президента». Маючи на увазі, що Путін вважає, що «ДНР» і «ЛНР» – це Україна.

Щодо прямих переговорів з ватажками незаконних ОРДЛО, до яких Україну схиляє Кремль, Кравчук зазначив: якщо це Україна, «нехай приїжджають до Києва домовлятися».

В інтерв’ю іншому медіа Кравчук заявив, що компромісами на Донбасі могли б стати – особлива система управління та вільна економічна зона.

Читайте також:  Світ шукає, як протидіяти коронавірусу. У нас крайня – Церква

Учасником ТКГ щодо Донбасу може стати перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін. Зараз йому 87 років.

Бойовики в Білорусі. Слідчий комітет Білорусі повідомив, що всі затримані російські найманці дають  непослідовні свідчення, а про цілі знаходження в Білорусі – суперечливі. «11 осіб мали намір летіти до Венесуели, 15 прямували в Турецьку Республіку, двоє – на Кубу, один – в Сирію. Один взагалі не знав, куди летить. Три від дачі показань відмовилися».

Україна проситиме Білорусь екстрадувати 28 затриманих під Мінськом бойовиків, яким оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації.

МВС передасть білоруським силовикам інформацію, яка підтверджує злочинну діяльність бойовиків ПВК «Вагнер» на території України.

У Кремлі чекають, що затриманих в Білорусі росіян відпустять на свободу. Зокрема, президент РФ Путін заявив, що «ситуація проясниться найближчим часом».

Читайте також:  Уроки просто неба та маски на перерві. Якою буде школа у вересні

«Корумповані» судді – ДБР. Генпрокурорка Венедіктова тиждень не відповідає на прохання слідства відсторонити суддів Окружного адмінсуду Києва, підозрюваних у створенні злочинної організації та захопленні влади.

ДБР закрило кримінальне провадження стосовно можливого «розпалювання релігійної ворожнечі», в якому звинувачували експрезидента Порошенка.

Прогнози Нацбанку. Українська економіка за підсумками 2020 року скоротиться на 6%, про це йдеться у звіті НБУ.

Нацбанк погіршив очікування зростання держборгу України у 2020 році до 62% ВВП, у квітневому прогнозі цей показник очікувався на рівні 60% ВВП.

А рівень безробіття у 2020 році сягне 10%, а не 9,5%, які прогнозував у квітні.

Польща – США – РФ. Польща та США досягли домовленості щодо розміщення у РП постійного військового контингенту США та введення в країну ще близько 1000 військових.

Читайте також: У 27 Форумі видавців візьме участь авторка світового бестселера

РФ може почати офіційні поставки зброї на Донбас, якщо у США приймуть закон про виділення 300 млн доларів на рік на військову допомогу Україні.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!