Львів віддасть Держспецзв’язку будинок у центрі міста

2176 0
Йдеться про приміщення на вулиці Хотинській, 1, поблизу церкви Ольги і Єлизавети.
Фото:google.com/maps

Фото:google.com/maps

Львівська міська рада віддасть Держспецзв’язку приміщення поблизу церкви Ольги і Елизавети. Там розмістять філію Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, яка судиться з мерією через землю у Митрополичих садах.

Читайте також: Навчання на території охоронної зони. Що відбулося у Митрополичих садах у Львові

Минулого тижня депутати Львівської міської ради на засіданні прийняли ухвалу, якою затвердили передачу у власність Держслужби спецзв’язку та захисту України нежитлові приміщення на вул. Хотинській, 1. «За» таке рішення проголосували 52 депутати.

Йдеться про приміщення з першого по четвертий поверхи загальною площею 566,8 м кв. Фактично це цілий будинок. Держслужба спецзв’язку не має права змінювати цільове призначення нерухомості чи продавати її.

Нині Львівська філія КРРТ працює на вул. Листопадового Чину, 28, це поблизу Митрополичих садів. Цього року, 22 червня між УГКЦ і Держслужбою спецзв’язку  виник конфлікт. Зв’язківці планували провести навчання на території Митрополичих садів, Церкву про них не повідомили. Тоді Церква розцінила це як спробу рейдерського захоплення. Згодом з’ясувалось, що з грудня 2020 року військова прокуратура в інтересах Концерну звернулась з позовом до суду щодо незаконної передачі в користування УГКЦ цієї землі. Земля поблизу собору святого Юра у Львові, через яку церква сперечається із управлінням Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Львівські області залишається у користуванні церкви. Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову заступника військового прокурора Львівського гарнізону.

Читайте також: В УГКЦ заявили про спробу рейдерського захоплення Митрополичих садів 

Як писало Тvoemisto.tv, нижні сади мають бути громадським простором, з окремим входом від площі Святого Юра. Конкретного проєкту наразі немає, адже йому передують обстеження ділянки, археологічні та урбаністичні дослідження. Припускають, що на території можуть бути поховання – такі дані відшукали в архівах Церкви. Територія, до якої входить Святоюрська гора зі садами, належить до спадщини ЮНЕСКО. Сад навколо храму створили у 1762-1771 роках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!