Львів звернеться до Кабміну з проханням дозволити роботу музеїв, книгарень та театрів

1212 0
Місто з 25 березня перебуває у «червоній» зоні епіднебезпеки.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

Львів звернеться до Кабінету міністрів України з проханням дозволити роботу і відкрити для відвідування музеї, книгарні та театри. Про це під час засідання сесії Львівської міської ради заявив очільник міста Андрій Садовий.

Міський голова вважає, що зняття обмежень на роботу цих закладів культури доцільно як у Львові, так і по всій Україні. Зокрема, у містах, які перебувають у «червоній» зоні.

«Я би хотів звернутись до уряду, щоб він дозволив працювати книгарням, театрам і мистецьким галереям, адже потрібна також їжа для розуму. Не думаю, що коли людина одна на всю кімнату в музеї – це проблема», – зазначив мер Львова.

Читайте також: На площі Ринок монтують ятки. В ЛМР заявили, що Великоднього ярмарку не буде

Нагадаємо, Львів перебуває у «червоній» зоні з 25 березня. Посилений карантин у Львові продовжили до 4 травня. Однак з деякими послабленнями – із понеділка, 19 квітня, відновили за окремим протоколом роботу непродовольчі ринки та літні майданчики закладів громадського харчування.

Однак, як пізніше заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький, рішення міської комісії ТЕБ і НС Львова про відновлення роботи ринків і дозвіл на відкриття літніх майданчиків суперечить положенням Постанови КМУ про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!