У Львові розподілили кошти на ремонт доріг, реконструкцію та реставрацію пам'яток

3424 0
Львівська міська рада ухвалила бюджет розвитку на цей рік.
Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Депутати Львівської міської ради ухвалили бюджет розвитку на 2021 рік у сфері ЖКГ у розмірі 1 мільярда 609 млн 398 тис грн. Загальний бюджет розвитку становить 3 млр 797 млн грн.

Читайте також: Депутати погодилися віддати родині Козловського два міські ринки. Але ціну не назвали 

Серед інфраструктурних об'єктів, які врахували у бюджеті, є капремонт вул. Івасюка у Винниках ( 7 млн грн), реконструкція вул. Трускавецької (1 млн грн), вулиці Конюшинної (500 тис грн із 114 млн необхідних), вулиці Зеленої – від Луганської до Вашингтона (800 тис грн).

Також 15 млн грн скерують на реконструкцію вулиці Пилипа Орлика, 43 млн грн – на вулицю Миколайчука, 54,9 млн грн – на реконструкцію вулиці Пекарської. На будівництво проєктованої дороги від вулиці Пластової до вулиці Творчої 1,5 млн грн.

Читайте також: У Львові створили новий парк

Також передбачили кошти на реконструкцію трамвайних ліній на вул. Княгині Ольги та Сахарова, реконструкцію частини вулиці Вітовського (від буд №55 до Грецької і від Грецької до площі Франка по 500 тис грн), частини вулиці Шевченка (30 млн грн на дві ділянки). На реконструкцію вулиці Бандери виділили 45,4 млн грн, на вулицю Б. Хмельницького (50 млн грн).

На будівництво велодоріжки на Княгині Ольги – Сахарова 1,8 млн грн (загалом вартітсь будівництва 32,5 млн грн), на велодоріжку на Чорновола 5,4 млн грн (загальна вартість 38,7 мільйонів), на ремонт тротуарів та облаштування велодоріжки на вулиці Сяйво (від Городоцької до Широкої) 4,4 млн грн із 52 млн необхідних.

Окрім того, передбачили кошти на капремонт у кількох львівських парках і лісопарках, реконструкцію верхнього оглядового майданчика та аварійної алеї в парку «Високий замок» (350 тис грн), облаштування громадського простору та водойми у Дублянах (800 тис грн).

Читайте також: Під Львівською міськрадою протестують велосипедисти та працівники поліклініки на Мазепи 

Зокрема, виділили кошти на освітлення верхньої частини Стрийського парку, 1 млн грн на капремонт Личаківського парку, 4,5 млн грн на роботи у парку «Залізна вода», 1,2 млн грн на ремонт парку 700-річчя Львова, 6,9 млн грн на парк Виговського, 5,3 млн грн на три черги реконструкції у лісопарку Білогорща, 1,5 млн грн на оновлення «Озера Левандівське» і 500 тис грн на «Піскові озера».

Також 11 млн грн виділили на придбання житла для відселення мешканців з аварійного будинку на Хімічній,2, де може статися обвал. 1,5 млн грн виділили на капремонт дзвіниці храму Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Личаківській,175, 2,3 млн грн на капремнот корпусу №20 на Князя Романа Політехніки, 1,5 млн грн на консервацію руїн Високого Замку, 2,5 млн грн на ремонт фасадів колишнього товариства Дністер на вулиці Руській, 6,5 млн грн на провдовження робіт на Костелі Єзуїтів, 2 млн грн на роботи каплиці Трьох Святителів, 6,9 млн грн на ремонт території ансамблю Бернардинів, 3,4 млн грн на реконструкцію площі Коліївщини (загалом потрібно 7 млн грн).

На сайті порталу депутатів ЛМР також йдеться, що з бюджету виділять також 53 млн грн на придбання автобусів.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!