Львівські діти годували птахів, щоб врятувати їх узимку. Фото, відео

3748 0
Для пташок навіть підготували смаколики.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Львівські дітлахи сьогодні долучилися до акції «Нагодуй птахів взимку». Про це повідомляє корендент Тvoemisto.tv.

Пшеницю, овес, горіхи насипали у змайстровані годівнички, також для птахів підготували смаколики на основі желатину та зернят.

Акцію, зокрема, провели у саду Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Сюди завітали діти одного із садків.

Заступниця директора центру пані Марія Кошіль у коментарі Тvoemisto.tv розповіла, що діти долучилися до всеукраїнської акції, яка триває в інших регіонах країни. 

За її словами, дуже важливо птахів підгодовувати, бо вони втрачають швидко енергію і можуть через ніч загинути.

«Наші діти часто долучаються до таких акцій. Сьогодні нам подарували 10 годівничок лісівники, ми розвісили їх у нас і в парках Львова. Важливо підгодовувати тих пташок, які залишилися зимувати. День дуже короткий і вони не можуть назбирати зерна чи комашок. Тому слід щодня зазирати до годівничок, чи є в них зернятка. Бо через ніч пташки можуть замерзнути і померти», – розповіла вона.

В еколого-натуралістичному центрі проводять майстер-класи із виготовлення годівничок, щоб вони були зроблені так, щоб пташки не поранилися, туди вставляють олівчики, щоб птахи могли сидіти. Годівнички розвішують далі від стовбура, щоб не могли залізти коти.

Загалом у парках Львова розвісили сьогодні 90 годівниць.

Фото та відео Тараса Бабенчука

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!