Львівські лікарі допомогли немовляті, якому батьки лікували молочницю у роті «зеленкою»

4108 0
Лікарі запідозрили в одномісячного малюка дифтерію, тому лікарню мало не закрили на карантин.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Педіатри Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ надали допомогу одномісячному малюку, в якого весь рот був у ранках з нальотом. Педіатри та інфекціоністи запідозрили дифтерію, проте виявилося, що у дитини молочниця у роті. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці дитячої лікарні.

У відділення раннього дитинства немовля поступило минулої п’ятниці по обіді. Картина вразила навіть досвідчених лікарів – у дитини не було живого місця у ротику, одна суцільна рана з нальотом. Дитина навіть плакати не могла через осиплість голосу. Медики запідозрили дифтерію, а це означало б, що медзаклад доведеться зачинити на карантин.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі хочуть відкрити кімнату відпочинку для медиків Сovid-відділення

Проте, як з’ясувалося згодом, рани у ротику мати малюка «лікувала», капаючи на соску «зеленку». Це, у свою чергу, викликало ще більший опік. За словами матері, капати спиртовмісною речовиною на соску їй порадила місцевий педіатр.

Зараз дитина почувається набагато краще і її виписали додому.

Довідково

Молочниця порожнини рота є поширеним захворюванням у новонароджених дітей. Інфекція так само має назву «кандидоз», але цим терміном, як правило, описують появу candida albicans у дорослих. Перед тим, як лікувати молочницю у немовляти з використанням будь-яких засобів, проконсультуйтеся з педіатром чи іншим спеціалістом та у жодному разі не займайтесь самолікуванням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!