Львівські лікарні реорганізують у три медоб'єднання

2782 0
Це необхідно для забезпечення якісного фінансування
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні під час засідання Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про нову медичну стратегію Львова. 54 обранці проголосували «за». Таким чином медзаклади Львова реорганізують у три об’єднання. Це необхідно для забезпечення якісного фінансування, адже НСЗУ зменшує відсоток фінансування пакетів, за якими працюють медзаклади.

Читайте також: Садового просять перевірити, чи не торгують у Львові історичною базальтовою бруківкою

Таким чином утворяться: - Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги». Його утворять зливши комунальні лікарні – Швидкої меддопомоги, 8-му а також дитячу клінічну лікарні.

- Львівське територіальне медичне об’єднання «Лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» утвориться шляхом злиття та реорганізації комунальних лікарень № 1 – це лікарня імені Князя Лева, №4, №5 та «Лікарня «Госпіс».

- Львівське територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології утвориться шляхом злиття пологового будинок № 1 разом з лікарнею №3.

Таким чином міські лікарні, які були у підпорядкуванні управління охорони здоров’я, підпорядковуватимуться Територіальному медоб’єднанню (ТМО). А ТМО буде підпорядковуватись управлінню охорони здоров’я.

Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила, що процедура реорганізації і злиття розпочнеться через п’ять днів після підписання цієї ухвали. Триватиме вона від двох до п’яти місяців, а може і довше. «Потрібно погодити з трудовими колективами і переоформити ліцензії, переукласти договори», – зазначила вона.

Окріт утворення медоб'єднань, ухвала про концепцію розвитку охорони здоров’я у Львові, дасть змогу змінити підходи до управління сферою охорони здоров’я. Зокрема, зміниться структура та функції міського управління/департаменту охорони здоров’я (замість функції замовника ремонтів – управління буде контролювати якість медичних послуг, допомагати закладам із залученням коштів на розвиток та відкриттям нових медичних послуг, а також реалізовувати програми з профілактики захворюваності);

Читайте також: Львів шукатиме інвестора для будівництва канатної дороги на Високий замок 

Нагадаємо, що на минулому засіданні депутати відмовились розглядати цю ухвалу, вимагали конкретизувати, у якій саме формі відбуватиметься об'єднання медзакладів.

Детальніше про це, читайте у матеріалі.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!