Львівські медики допомогли пацієнтці позбутися жирової тканини і 80 кг ваги

1607 0
38-річна пацієнтка звернулася з ожирінням ІІІ ступеня та гігантською післяопераційною грижею.
фото: ілюстративне, online.ua

фото: ілюстративне, online.ua

Команда медиків Центру хірургії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові допомагала молодій жінці позбутись «фартуха» з власної жирової тканини та схуднути на понад 80 кг за майже дев’ять місяців. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбуку.

38-річна пацієнтка звернулася з ожирінням ІІІ ступеня та гігантською післяопераційною грижею. ЇЇ вага на той час сягала 189 кг. Попередньо в іншому медичному закладі їй провели операцію з видалення жовчного міхура, після якої утворилась післяопераційна вентральна грижа. Ця грижа так стрімко збільшувалась в розмірах і прогресувала, що в пацієнтки з’явився жировий «фартух», який сягав нижче колін.

Читайте також: Львівську лікарку підозрюють у підробці документів та шахрайстві

Медики запропоновали декілька методів схуднення. Так, пацієнтка обрала для себе метод поміщення в шлунок спеціального балона, який знижує апетит та надає відчуття ситості. Завдяки цьому вона схудла на 40 кг. Проте невдовзі спеціалісти стикнулись із перешкодою: почалась непрохідність у грижовому мішку. Зваживши всі ризики, команда Юрія Шаварова прийняла рішення оперувати:

  • видалення грижі за методикою Раміреса (переміщення м’язів передньої черевної стінки) з використанням поліпропіленової сітки;
  • видалення половини товстої кишки, 120 см тонкої кишки та їхнє з’єднання між собою (розширену правобічну геміколектомію з накладанням анастомозу). Така резекція дозволила помістити грижовий мішок в черевну порожнину та виконати безнятягову пластику передньої черевної стінки. Усе це дозволило уникнути розвитку значного підвищення черевного тиску, що призвело б до гострої ниркової та дихальної недостатності;
  • видалення майже 25 кг надлишкової шкіри та підшкірної клітковини.

 

Читайте також: Як народжують львів'янки. Репортаж із пологового будинку

Такі операції потребують вкрай якісної, ефективної та злагодженої роботи багатьох медичних бригад – і анестезіологів, і терапевтів, і кардіологів, і ендокринологів, і хірургів, а також роботу з дієтологом та реабілітологом», – зазначили в Центрі хірургії.

Зараз пацієнтка продовжує худнути та вести повноцінне життя. Із часом її очікуватиме ще одна операція – абдомінопластика, що дозволить досягнути гарного вигляду передньої черевної стінки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!