Щелепу формували 12 годин. Уперше в Україні львівські медики провели операцію з реконструкції обличчя

3379 0
Нову щелепу 20-річному юнаку лікарі формували протягом 12 годин.
Фото: КЛШМД

Фото: КЛШМД

Медики лікарні швидкої медичної допомоги у Львові першими в Україні провели складну поєднану ортогнатично-артропластичну операцію з реконструкції обличчя. Щоб повернути щелепи у правильне положення, лікарі виготовили ортогнатичний план та вставили пацієнту протези індивідуальних суглобів.

Пацієнт ще у п’ятирічному віці після ДТП отримав складні переломи нижніх кінцівок та нейротравму. Тоді лікарі не діагностували у нього перемолу нижньої щелепи. На сьогодні, через 15 років, стан юнака погіршився настільки, що він не міг ні їсти, ні спати.

Читайте також: У Львові провели складну операцію хлопчику з вродженою вадою серця

«До нашої лікарні хлопець звернувся з ускладненнями після невдалого попереднього лікування. Давня травма призвела до хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю. Після попередньої консультації провели ортодонтичну підготовку до складної операції. Виготовили ортогнатичний план в лабораторії Eurosplint та протези індивідуальних суглобів», – повідомляє пресслужба медзакладу.

Складна поєднане хірургічне втручання тривало 12 годин. Медики провели бімаксилярну ортогнатію з геніопластикою та артропластику скронево-нижнєщелепових суглобів. Зі слів медиків, це для того, щоб повернути щелепи у правильне положення та відновити деформовані суглоби.

Читайте також: У Львові за допомогою робота Da Vinci вперше провели гінекологічну операцію

«Спеціалісти усунули розростання кісткової тканини, що заважало при відкриванні рота, розташували спочатку скронево-нижнєщелепові суглоби, потім до переду висунули верхні щелепи та підборіддя», – додають фахівці.

Через кілька днів після операції пацієнт отримав «нове» обличчя.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!