Львівські ортопеди врятували руку 7-річному хлопчику

1887 0
Уперше пухлину кістки у дитини діагностували у 4 роки, але тоді лікарі прийняли рішення спостерігати, як вона себе поводитиме.
фото: охматдит

фото: охматдит

Ортопеди Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ врятували руку 7-річному хлопчику. Вони видалили велику остеохондрому плеча, з якої маленький пацієнт ходив три роки.

Уперше пухлину кістки у дитини діагностували у 4 роки, але тоді лікарі прийняли рішення спостерігати, як вона себе поводитиме. Остеохондрома хоч і доброякісне утворення, та все ж небезпечне. Із часом може уражати зони росту кістки, порушувати функцію руки, кровообіг і навіть перероджуватися у злоякісну.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

«Складність операції полягала у доступі до пухлини – нам треба було обійти великі судини і нерви, максимально зберегти кістку з мінімальною крововтратою, уникнути руйнування м'язів, нервових волокон і зберегти дитині функцію руки. Усе заплановане нам вдалося»,цитує завідувачку ортопедичним відділенням Злату Кузьо пресслужба медзакладу.

Так, операція пройшла успішно, і на другий день пацієнта відпустили додому.

Нагадаємо, що у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» перебуває немовля з Covid-19. Дитина народилася від мами, хворої на коронавірус. Нині стан маляти – важкий. Деталі читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!