Львівські підприємці вийдуть на протест через примусове виселення з ТЦ «Інтерсіті»

10127 0
Підприємці розкажуть про судовий позов до орендодавця-власника ТЦ «Інтерсіті» – компанії «Інтергал-Буд», яка захотіла достроково розірвати угоди з ними.
фото: wikimapia

фото: wikimapia

Завтра, 29 травня, у Львові відбудеться акція протесту малих підприємців проти компанії «Інтергал-Буд», яка хоче розірвати угоди з орендарями приміщень першого поверху ТЦ «Інтерсіті» на Сихові. Причиною припинення угоди, відповідно до офіційного листа компанії, є запланований капітальний ремонт торгового центру, проте орендарі вважають це прикриттям. Про це повідомляють на сторінці події у Фейсбуку.

Читайте також: «Люди робили ставки, скільки ми протримаємося». Як у Львові працює кримська пекарня

Насправді, за їхніми словами, у цій будівлі планують відкрити супермаркет, який знищить і малий бізнес, і навколишній громадський простір. Підприємці та мешканці Львова виступатимуть проти відкриття. Зокрема, учасниками будуть: орендарка, засновниця «Кримської перепічки» Оксана Новікова, представник кримськотатарської громади та трудового колективу Ернест Абкелямов, членкиня правління «ОСББ Червоної Калини 2009» Тетяна Продан, головна редакторка «СихівМедіа» Світлана Ваврищук та орендар Владислав Орлов.

Під час заходу підприємці, громадські активісти і мешканці Сихівського району розкажуть про мету акції, а також про судовий позов до орендодавця-власника ТЦ «Інтерсіті» – компанії «Інтергал-Буд», яка захотіла достроково розірвати угоди з ними.

Читайте також: «Кримська перепічка» у Львові: пекарня переселенців, яка вчить львів'ян довіри

У компанії «Інтергал-буд» у відповідь на інформаційний запит Тvoemisto.tv повідомили, що термін дії договорів з орендарями закінчується 30 листопада 2021 року.  І що вони попросили звільнити орендоване приміщення через запланований капремонт. Тут зазначають, що ТЦ спорудили ще у 2009 році, 12 років тому, тож тепер виникла потреба провести ремонт, починаючи із перших поверхів. Задля безпеки адміністрація закриє доступ до першого поверху. У компанії повідомляють, що закінчать ремонтні роботи до кінця 2021 року, а відкриють оновлений ТЦ у січні-лютому 2022 року.

Оскільки тривалість ремонту є довшою, то орендарям запропонували припинити (розірвати) існуючі договори оренди. У будь-якому випадку вони мали з'їхати на час ремонту. В «Інтергал-буді» також наголошують, що умова про право проводити ремонт була включена у договори оренди, і що вони йшли назустріч орендарям, зокрема звільняли їх від частини орендної плати під час карантину. Після ремонту сторони можуть укласти нові договори за умови досягнення згоди щодо усіх істотних умов, прокоментували у компанії.

Нагадаємо, що 14 травня пекарня «Кримська перепічка» отримала лист від «Інтергал-Буд» про дострокове розірвання договору оренди приміщення. За словами співзасновниці пекарні Оксани Новікової, такий лист отримали всі підприємці першого поверху центру. В листі вказано, що причиною припинення угоди є запланований капітальний ремонт торгового центру.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!