Львівський ІТ Кластер хоче закупити 100 тисяч експрес-тестів на коронавірус для Львова і області

2491 0
Для цього на першому етапі зберуть 5 мільйонів гривень.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Львівський ІТ Кластер запускає екстрений проект допомоги Львову та області – United for health, метою якого є запобігти розповсюдженню COVID-19 та допомогти вже інфікованим громадянам у Львові та області. Про це повідомляє пресслужба ІТ Кластеру.

Читайте також: Як львівський бізнес допомагає боротись із коронавірусом

Передусім львівський ІТ Кластер вважає за необхідне закупити спеціальні експрес-тести для масового тестування населення на наявність вірусу, адже на сьогодні Україна посідає останнє місце у рейтингу країн за кількістю протестованих на SARS-CoV-2. Це є проблемою, адже в інфікованої людини хвороба може протікати навіть без симптомів, водночас сама людина є переносником COVID-19.

Читайте також: Скільки коштів виділили на боротьбу з коронавірусом на Львівщині

«Діагностування вірусу у великих масштабах може врятувати не одне життя та здоров’я. Тому ми, спільними зусиллями ІТ-спільноти та влади, хочемо закупити 100 000 експрес-тестів на антитіла COVid-19 для Львова, які будуть доступними для всіх мешканців міста та області. Масове тестування населення – найефективніший спосіб боротьби з поширенням вірусу, саме тому закупівля тестів – наш перший крок», – каже Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластеру.

Усі кошти Фонду оперативно направлятимуться в ті місця та заклади, які будуть визначені оперативними штабами Львова та Львівської області. Загалом Львівський ІТ Кластер планує зібрати 5 млн гривень на першому етапі проекту для закупівлі експрес-тестів на визначення SARS-CoV-2.

Читайте також: У Львові 5 підприємств шитимуть маски та захисні костюми

Наступними кроками Львівського ІТ Кластеру є запуск кампанії зі збору коштів на нагальні потреби медзакладів міста та створення Фонду боротьби з коронавірусом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!