Львівський ОХМАТДИТ отримав німецьке обладнання для хірургії

3955 0
Електрохірургічний комбайн фірми BOVA мінімізує крововтрати та зменшує ризик травм для маленьких пацієнтів.
фото: Мар

фото: Мар'яна Возниця/Facebook

Хірургічне відділення КЗ ЛОДКЛ «Охматдит» отримало від благодійного фонду «Допомагати просто» електрохірургічний комбайн – апарат з чотирма електроскальпелями та насадками для них. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів завідувач хірургічним блоком лікарні Андрій Дворакевич.

За його словами, відмінність апарату від аналогів полягає в тому, що до нього можна підключити одразу чотири електроскальпелі, кожен з яких працює у своєму режимі. Апарати, що зазвичай використовуються в українських лікарнях, мають один скальпель і один режим.

«Він працює в 4-х режимах, зокрема, не тільки розрізає тканини, але й може частково їх спаювати. Ці режими дозволяють виконувати операції в різних галузях дитячої хірургії, зокрема в таких високоспеціалізованих, як торокальна хірургія, урологія, нейро- і кардіохірургія», – пояснює Андрій Дворакевич.

Читайте також: Як одужує львівський ОХМАТДИТ: проблеми, перемоги, перспективи

Також до кожного скальпеля є багато насадок, які дозволяють проводити операції як немовлятам, так і 18-річним пацієнтам.

«Є тонкі мініатюрні голочки для новонароджених, а є насадки для дорослих 18-річних пацієнтів, які є повноцінними сформованими дорослими людьми. Це важливо, бо зазвичай є одна конфігурація електроскальпеля, яку треба використовувати для всіх, а є різниця між кілограмовим немовлям і 80-кілограмовим чоловіком. Насадки збільшують діапазон операцій», – додає хірург.

Завдяки такій функціональності апарат дозволяє запобігти крововтратам, що є вкрай важливо особливо для немовлят, і запобігає переливанню крові в майбутньому.

«Апарат інтуїтивний та дуже безпечний. Він вироблений в Німеччині, тож тут можна розраховувати на тривалу надійність. Безпечність полягає в тому, що тут є всі ступені захисту, що дозволяють мінімізувати травму в пацієнта. Бо електрохірургічний інструмент має побічні дії, про які не говорять: наприклад, це опік або ураження струмом», – зазначив лікар.

Читайте також: Львівський ОХМАТДИТ отримав новий УЗД-апарат

Окрім того, монітор і тачскрін дозволяють молодшому медичному персоналу швидко налаштовувати обладнання. Як каже Андрій Дворакевич, до цього більшість апаратів були на кнопках, що створювало багато незручностей. Він додає, що кілька лікарів ОХМАТДИТу пройшли навчання з роботи з новим апаратом в Німеччині, а тепер вчитимуть медсестер у своїй лікарні.

Апарат коштує близько 490 тис. грн. Лікарям ОХМАТДИТу дали гарантію на 3 роки, хоча зазвичай гарантія становить лише рік.

«Проблема є в тому, що мало фірм, які можуть апарат обслуговувати. Але гарантія нам дозволить звертатись в Київ, щоб вони приїхали і налагодили апарат, але сподіваюсь, що часто ми до них не звертатимемось», – додав хірург.

Нагадаємо, нещодавно у львівському ОХМАТДИТі відремонтували приймальне відділення.

Олександра Бодняк,

Фото з Facebook-сторінки Мар’яни Возниці


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!