Львівський «Охматдит» планують приєднати до Чорнобильської лікарні

7777 0
Відповідний проєкт про реорганізацію двох лікарень департамент охорони здоров'я ЛОДА подав у Львівську обласну раду.

Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «Охматдит» збираються приєднати до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Про це під час відкритого інтерв'ю, організованого Tvoemisto.tv у межах проекту «Реформи без ілюзій», розповіла директорка департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак.

«Ми розуміємо, що колись створення двох дитячих лікарень було досить штучним рішенням, і ми в медичному середовищі давно говоримо, що треба об'єднати їх. Департамент вже подав відповідний проект про реорганізацію і об'єднання "Охматдиту" і Чорнобильської лікарні до Львівської обласної ради. Якщо ЛОР підтримає його, ми будемо обирати нового керівника. Також паральлельно ми починаємо готувати проект будівництва нової сучасної дитячої лікарні, у яку, власне, переміститься уся ця структура. Ми хочемо створити єдиний потужний центр медицини дитинства», — каже вона.

За словами Ірини Микичак, у новій лікарні має бути вся медицина дитинства — від діагностики й лікування до реабілітації.

«За висновнками експертів Світового банку на Львівщині тільки Стрийська районна лікарня за приміщеннями і логістикою відповідає європейським стандартам. В "Охматдиті" наразі немає приміщення, де можна повноцінно розмістити апарати КТ, МРТ, лабораторні підрозділи. Палати розраховані на 6-8 осіб, що теж не надто зручно, немає нормального харчоблоку і що важливо — сучасної вентиляції, щоб в одній лікарні можна було лікувати одночасно і кір, і бронхіт, і операції проводитися. Якщо в нас поступає хворий з кором, то треба закривати всю лікарню», — говорить вона.

Нагадаємо, що Мар'яна Возниця, яка очолювала «Охматдит», стала керівницею Західного департаменту НСЗУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!