У львівському парку з'явилися вказівники про безпеку дітей. Фото

1611 0
На банерах зімітували прогулянку дітей з надписами про побудову довіри між дітьми й дорослими.
Фото: Центр гідності дитини

Фото: Центр гідності дитини

Центр гідності дитини запрошує усіх охочих на виставку «ЗахищеНІ» у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Про це повідомляють у Парку. 

«Приходьте, читайте, розумійте і більше розмовляйте про важливе і відверте із своїми дітьми», – пишуть у Парку. 

Виставка складається з 13 інформативних банерів, на яких зімітовано прогулянку дітей з повітряними зміями у руках з надписами про базові правила безпеки дітей, які мають пояснити дітям у сім’ї, щоб попередити насильство над дитиною. 

«Захист дітей у нашому суспільстві часто розуміють дещо викривлено. Ми думаємо, що коли нашій дитині тепло, є що їсти і вона добре одягнена, то це – захист. Але насправді він полягає у побудові довірливих стосунків між дорослими і дітьми», – пояснює керівниця Центру гідності дитини Христина Шабат.

Читайте також: На підтримку Вікторії з атрофією м'язів у Львові влаштовують благодійний фестиваль 

Кілька надписів з банерів: 

  • «Я завжди розказую дорослим про те, що мене хвилює». У ньому йдеться про те, що дітям важливо, щоб дорослі їх чули, слухали і відповідали правдиво. Така комунікація допоможе побудувати довіру між дорослими і дітьми. 
  • «Я не маю таємниць від дорослих». Часто бажання мати таємниці від дорослих стає причиною, чому діти мовчать після сексуального насильства, тому важливо навчити дитину не мати жодних секретів від дорослих. 
  • «Спершу я завжди запитую старших». Потрібно дати зрозуміти дитині, що всі незрозумілі питання вона може задати дорослому, який завжди допоможе знайти відповідь. 

Фото Центру гідності дитини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!