Львів хоче розробити план заходів для протидії негодам

1166 0
Автор петиції пропонує розробити План адаптації до наслідків кліматичної зміни та створити у Львові Кліматичний офіс.

Львів’ян просять підтримати петицію, яка закликає міську владу вжити комплексних заходів для протидії негоді. Петицію зареєстрував еколог та виконавчий директор ГО «Плато» Микола Рябика і її вже можна підтримати.

За словами автора петиції, ситуація наскільки швидко змінюється, що ми маємо змобілізуватися.

Читайте також: На деяких вулицях потоп, розшитий дах та повалені дерева. Наслідки негоди. Фото

«Все частіше Львів потерпає від негоди: аномальні температури, руйнівні підтоплення, несподівані буревії, рекордні заметілі несуть не тільки колосальні збитки для міської економіки, але й безпосередню загрозу для здоров’я та життя мешканців», – наголошує Микола Рябика.

Саме тому, він закликає міську раду перейти до розробки та впровадження конкретних кроків, що вже найближчим часом безпосередньо впливатимуть на комфорт і безпеку львів’ян, а саме:

  • провести дослідження вразливості Львівської МТГ до наслідків кліматичної зміни;
  • розробити та затвердити План адаптації до наслідків кліматичної зміни зі встановленням конкретних цілей адаптації;
  • створити відповідальну за кліматичну політику інституцію, наприклад, Кліматичний офіс.

Як наголосив Микола Рябика, такі дії – загальноприйнята світова практика реагування на проблему.

Читайте також: Уроки буревію або Що варто змінити у підході до утримання дерев у Львові

«Це нова нормальність, з якою рахуються не тільки передові міста на зразок Берліну, Відня, Барселони, але й майже кожна громада сусідньої нам Польщі. Настав час зробити кліматичне питання пріоритетним і для Львова», – каже автор петиції.

Підтримати петицію можна ще впродовж двох місяці.

Як наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, цієї п’ятниці у Львівській міській раді почнуть роботу над пунктами, викладеними у петиції.

«Буревій і справді наробив багато біди в місті. Погоджуюсь, що кліматичні зміни вимагають нових підходів до них. Попри цілодобову роботу служб щодо ліквідації (за це їм окрема подяка), на часі справді є підготовка нових стратегічних підходів до реагування на кліматичні зміни. Підтримую петицію, що зареєстрував Микола Рябика. Скажу більше – вже з цього питання мали зустріч з міським головою Андрій Садовий. І вже в п’ятницю починаємо роботу над пунктами, викладеними у петиції», – зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, 24 червня у Львові була сильна спека. Метеорологи фіксували підняття температури до рекордної температури – 33-34 градусів тепла. Після спеки по обіді, 25 червня, в місті пройшла гроза, яка повалила багато дерев. Ще один буревій пройшов Львовом 30 червня. Він повалив у Львові 118 дерев, підтопив 29 підвалів і 10 під’їздів, пошкодив 24 дахи, а також спричинив 53 аварії на мережах вуличного освітлення. Детальніше про наслідки негоди читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!