Львів'ян просять приєднатися до благодійної здачі крові. Як це зробити

1188 0
Долучитися може кожен, хто не має протипоказань.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Благодійний фонд «Крила надії» спільно з байкерським клубом Lions MC запрошує приєднатися до благодійної здачі крові 11 червня з нагоди Всесвітнього Дня донора крові. 

«Завдяки донорам крові кожної секунди у світі рятують чиєсь життя. Щорічно понад пів мільйона українців стають донорами крові. З них 70% разові донори, які допомагають своїм близьким в кризових ситуаціях, і лише 30% – донори на постійній основі», – пишуть у БФ «Крила надії».

До здачі крові можна долучитися в п'ятницю, 11 червня, о 09:00. Також можна здавати кров у інший зручний час у будні дні з 08:30 по 13:00 в Львівському обласному центрі здоров'я, що на вулиці Пекарській, 65.

Донорська кров потрібна багатьом людям, зокрема тим, хто пережив хірургічне втручання з ускладненими наслідками, при опіках чи травмах, онкохворим, дітям і дорослим після операцій на серці чи трансплантації, жінкам, у яких були складні пологи, та військовим, яких поранили на війні. 

Читайте також: Львів'ян просять здати кров для 28-річного чоловіка із лімфомою Ходжкіна

Додамо, що кров можуть здавати лише люди, які досягли 18 років і їхня вага становить не менше 50 кг. Ті, у кого є різні інфекційні та паразитні захворювання (СНІД, сифіліс, тиф, ВІЛ-інфекції, туберкульоз тощо), соматичні завхорювання (злоякісні новоутворення, хвороба крові, відсутні слуху чи мови, астма, хвороби органів травлення, завхорювання нирок, шкіри та інші), не можуть бути донорами. Детальніше з протипоказаннями можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров'я. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!