Львів’ян закликають не приносити штучні квіти на цвинтар

6378 0
Голова еко-бюро Української греко-католицької церкви Володимир Шеремета розповів Tvoemisto.tv, чому церква закликає не використовувати штучних квітів на кладовищах
фото: press-centr.com

фото: press-centr.com

«Ми намагаємося закликати львів’ян не приносити штучних квітів, пояснити, що пластмасові квіти та вінки на кладовищі це, насамперед, неестетично та неекономічно. Але в особливий спосіб акцентуємо на тому, що вони небезпечні для довкілля і для здоров’я людей», – прокоментував Володимир Шеремета.

Читайте також: 30 корисних звичок, що збережуть екологію

Він додав, що християни не мають обов’язку саме так вшановувати померлих: «Пластикова квітка не має нічого спільного з християнською вірою. Це неадекватне вшанування померлих. Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, краще допомогти їм молитвою».

Натомість Володимир Шеремета запропонував альтернативу штучним виробам: «Дуже швидко ці квіти викидають і спалюють, а тоді в атмосферу потрапляють токсичні речовини. Альтернативою є живі квіти, є багаторічні красиві квіти, а якщо хтось не має часу доглядати за могилою, то можна посадити зелені рослини, які затягують територію, і це виглядатиме естетичніше».

 

Підготувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!