Львів’ян запрошують долучитися до Години Землі

2695 0
В Україні стартує всесвітня кампанія Година Землі від Всесвітнього фонду природи.
Фото: УНН

Фото: УНН

Щороку Година Землі об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети. 25-го березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня. Цього року кампанія прагне привернути увагу українців до природної спадщини та допомогти природним паркам України.

На сайті Години Землі створено карту природних об’єктів України. Люди та організації можуть знайти на ній найближчий заповідник, національний парк чи інший природний об’єкт, дізнатись про нього більше, відвідати його 25-го березня та посильно допомогти. Цього дня парки відчинять свої двері для всіх охочих зустріти пробудження природи. Люди зможуть допомогти на волонтерських засадах роботою або іншими ресурсами, влаштувати пікнік на природі чи взяти участь у запропонованих активностях.

Читайте також: У Львові створять новий парк на Левандівці

Ті, хто не зможе відвідати парки 25-го березня, матимуть можливість допомогти обраному природному об’єкту іншим чином. На онлайн-ресурсах Години Землі та веб-сторінках парків-учасників будуть вказані їхні потреби. Долучитися може кожен – попрацювати волонтером, надати матеріальну чи іншу допомогу.

За додатковою інформацією звертайтеся: Немикіна Валерія, координатор кампанії Година Землі в Україні (+38 097 90 80 681, e-mail: [email protected], wwf.panda.org/ukraine).

Довідка. Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух, ініційований Всесвітнім фондом природи WWF. Він запрошує громадськість, приватні компанії, представників урядових структур та місцевих спільнот символічно вимкнути світло на одну годину 25-го березня 2017-го року о 20:30, щоб продемонструвати свою підтримку природоохоронних дій. Також у темряву поринуть сотні знакових споруд світу на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери. Окрім того, Година Землі щороку спрямовує зусилля на нову природоохоронну тему – боротьбу зі зміною клімату, забрудненням, збереження рік та лісів, «зелений» спосіб життя тощо.

Читайте також: 30 корисних звичок, що збережуть екологію

Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007-му році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008-му році вже понад 50 млн людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009-му та 2010-му роках Година Землі охопила понад 4500 міст у 128-ми країнах світу на всіх континентах. 2015-й рік побив усі рекорди – до кампанії приєдналися понад 7000 міст у 172-х країнах. За ці роки в рамках Години Землі по всьому світі було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Україна підтримує кампанію 9-й рік поспіль. У 2016-му році до Години Землі приєдналися понад 75 міст і містечок України.

Опублікував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!