Львів’ян запрошують на безкоштовну італійську оперу, яка вперше прозвучить в українському перекладі

21368 0
Уперше за часи незалежності України оперу виконають в перекладі Миколи Лукаша.
фото: wiener-staatsoper.at

фото: wiener-staatsoper.at

Львів’ян запрошують на італійську оперу «Лючія ді Ламмермур», яка відбудеться у суботу, 12 жовтня, у приміщенні Lem Station, що на вул. Вітовського, 57. про це повідомляють організатори події на її сторінці у Фейсбуку. 

Сучасна постановка режисерки Юлії Журавкової стане першою постановкою перекладу цієї опери за незалежної України. Її створив італійський композитор Ґаетано Доніцетті у 1835 році і вже друге століття вона не сходить зі сцени. В основі сюжету – роман шотландського письменника Вальтера Скотта «Ламмермурська наречена», відповідно до якого молоду Лючію видають заміж обманом, а в кульмінації дівчина божеволіє.  

Читайте також: Цієї ночі львів'яни зможуть спостерігати метеорний потік Драконіди

Вхід на оперу вільний, зареєструватися можна за посиланням. Початок о 19:00.

Додамо, що оперу «Лючія ді Ламмермур» можна буде побачити лише один раз. Вона відбудеться у межах міжнародного фестивалю «Лукаш Фест», який присвячений сторіччю з дня народження перекладача Миколи Лукаша.

 


ТЕГИ: опера, Lem Station

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!