Фестиваль Параджанова у Львові: програма велоекскурсій, кінопоказів та дискусій

2688 0
У п’ятницю, 19 серпня, у Левандівці стартує Фестиваль Параджанова. Тут відбуватимуться кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі та інше. Пропонуємо вам повну програму заходів.

Розпочнеться Фестиваль Параджанова 19 серпня о 17.30 перформенсом львівського художника  Володимира Топія «Без назви. Сувій» та музикою від проекту «ШУМ».

Далі на гостей проекту чекатиме відкриття фестивальної експозиції. Вона діятиме протягом усіх фестивальних днів з 11:00 до 20:00.

Лекційна програма розпочнеться у суботу лекцією «Про сновидіння» з воркшопом із колажу від Тетяни Цвілодуб з Музею сновидінь (Київ).

21 серпня, у неділю, на Фестивалі відбудеться лекція мистецтвознавиці Діани Клочко про колажі Сергія Параджанова.

20 та 26 серпня – велоекскурсії вуличками району від Юрка Семашка. 

21 серпня на алеях Левандівського парку відбудеться Перший шаховий турнір Левандівки, де за умов попередньої реєстрації буде проводитись першість.

22-23 серпня КМЦ «Супутник» прийматиме Ніч театру. На Левандівку приїдуть 10 альтернативних театрів Львова, Дрогобича і Харкова.

23 серпня відбудеться презентація унікального фільму про українське кіно  «Голлівуд над Дніпром. Сни за Атлантидою», де можна буде поспілкуватися з творцями стрічки Олегом Чорним та Станіславом Цаликом. Також в цей день в парку – виступ оркестру «Сурми Галичини».

Окрема святкова програма чекає на гостей Фестивалю у День Незалежності 24 серпня: вільний мікрофон, фотозона, показові виступи циркового мистецтва та хореографії, музичні дарунки від хору «Левада» та гурту «Левандівське ретро» тощо.

У четвер, 25 серпня про українське поетичне кіно та вплив «Тіней…» на розвиток українського кінематографу розповість кінознавець Роман Давид.

26 серпня гостям фестивалю розповідатимуть, як не загубитись у морі кінопропозицій та навчитись «правильно» дивитись кіно. Лекцію проведе історик кіно та незмінний голова Львівського кіноклубу Олег Яськів. Після розмови – кіноперегляд вибраних фільмів кінофестивалю «Wiz-Art».

Читайте також: У Львові представлять найкращі стрічки міжнародного фестивалю кіно та урбаністики

Найвідомішому фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» буде присвячено передостанній день Фестивалю, 27 серпня. Тут відвідувачам розкажуть про візуальні таємниці фільму від дослідниці кіномистецтва та візуальної культури  Ольги Брюховецької, а також про любов Великого режисера до Гуцульщини. Про це говоритиме колишній війт Криворівні, краєзнавець Василь Зеленчук.

У неділю запланована зустріч з художником Борисом Єгіазаряном, який був особисто знайомий з Сергієм Параджановим та дискусія за участі митців та менеджерів культури від Офісу «Місто літератури ЮНЕСКО» на тему «Мистецтво як колаж».

Крім того, упродовж проекту демонструватимуться такі стрічки режисера: «Колір граната», «Легенда про Сурамську фортецю», «Українська рапсодія», «Квітка на камені», «Тіні забутих предків» та «Ашик –Керіб».

Також щодня на території фестивалю відбуватимуться майстер-класи для дітей та підлітків. Окрім того, будуть тренінги з сучасної музики, народного співу і театральної майстерності. Точний час та місця проведення будуть повідомлені пізніше.

Звертаємо вашу увагу, що вхід на всі заходи – вільний.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!