Львів'ян запрошують на унікальні органні концерти в Латинську Катедру

2647 0
Твори лунатимуть на відреставрованому інструменті 19-го століття.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

У п'ятницю, 3 травня, у Латинському Соборі Львова відбудеться концерт органної музики. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Музичні твори з концертної програми на відреставрованому інструменті ХІХ століття виконає польський органіст професор Віктор Лияк. Музикант спільно із Львівським камерним оркестром «Академія», концертмейстром якого є Артур Микитка, під диригуванням професора Ігоря Пилатюка виконає два органні концерти Георга Фрідріха Генделя, а також Концерт C-dur Hob. XVIII:1 Йозефа Гайдна.

Читайте також: На небі немає бухгалтерії. Отець Ростислав Пендюк про значення Великодня та харизму Ісуса

Інструмент відреставрований восени 2018 року Бернардом Терманом під наглядом Віктора Лияка. Водночас, під керівництвом Павла Садлея, спеціалісти відреставрували органний корпус та балкон.

Перший концерт запланований на 11:15, другий – на 19:15. Слухачі отримають також CD-диск із записами наживо творів у виконанні проф. Віктора Лияка та Львівського камерного оркестру «Академія». Вхід на обидва концерти є безкоштовним.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!