Львів’ян запрошують написати радіодиктант національної єдності

1921 1
Цьогоріч змінились деякі правила проведення традиційного радіодиктанту.
Фото: Педагогічна преса

Фото: Педагогічна преса

Завтра, 8 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, українці писатимуть Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Про це повідомляє UA:Суспільне.

Долучитись до написання радіодиктанту можна буде об 11:00 на UA: Українське радіо.

Читатиме диктант мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту протягом 13 років. Цього року автор внесе у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

Читайте також: В Україні затвердили новий правопис

Цьогоріч у традиційному написанні радіодиктанту відбулись деякі зміни. По-перше, він відбудеться 8 листопада, оскільки 9, коли відзначають День української писемності та мови, буде вихідним. По-друге, основною локацією, де писатимуть радіодиктант, стане Національна бібліотека імені Володимира Вернадського, замість аудиторії Київського університету імені Тараса Шевченка.

Перевірити правильність написання диктанту можна буде вже за 15 хвилин після прочитання — текст оприлюднять на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення. 

Одразу після завершення диктанту всі охочі можуть надіслати свої роботи електронною поштою на адресу [email protected], щоб узяти участь у конкурсі на найкращу роботу. Це потрібно зробити протягом 15 хвилин із моменту закінчення акції — тобто до оприлюднення тексту радіодиктанту. 

Додатково відбудеться конкурс на найкращий твір. Тему твору оголосять на початку ефіру, об 11:00. Його, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада на адресу: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту [email protected] з поміткою «Твір». Десять найкращих творів відзначать призами. 

 


Читайте також:
8 Листопада, 2019 08:38
666 ... провести такий диктант в в отій "палаті №6" , де "лежать" о.дроздов , і.фаріон , о синютка та інші такі ж самії -- "грамотні" на усю голівоньку ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!