Львів’янам пояснили, чому не варто утепляти будинки-пам’ятки

2247 0
Нараз у Львові утепленням не зіпсували жодної пам’ятки архітектури, проте в управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради мешканців просять не планувати утеплення фасадів на пам’ятках.

«Ми ще не маємо навали утеплення будинків, але пробуємо запобігти такому явищу», – пояснила а ефірі tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Старі будинки переважно будувалися у дві цегли. Насправді, це досить товсті стіни. З одного боку на них штукатурка, з іншого – тиньк. Утеплення тут мало що дасть. Проте утеплювати можна торцеві стіни, що не завдасть шкоди фасаду.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як утеплювати будинок

Водночас, найгірше, це – коли утеплюють фрагментарно. «Це жахливо виглядає навіть на нових будинках. Закликаємо такого не робити», – сказала чиновниця. Є окремі випадки утеплення будинків, що не є пам’ятками, але там утепляючи зіпсували декор, розповіла Лілія Онищенко.

«Також є будинки міжвоєнного 20-ліття. Їх особливість у тому, що вони мають дуже цікаві тиньки на стінах. І коли утеплити їх, краса цієї архітектури буде втрачена», – додала вона.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!