Львів’янка перемогла у конкурсі найкращих флористів України

3022 0
У ньому взяли участь 13 флористів з різних міст.
ФОТО: ЗІ СТОРІНКИ ЛЕСІ РОМАНЮК У ФЕЙСБУК

ФОТО: ЗІ СТОРІНКИ ЛЕСІ РОМАНЮК У ФЕЙСБУК

Львів’янка Леся Романюк перемогла у конкурсі флористів, який проходив у Києві 15-16 вересня у межах Різдвяної виставки.

Між собою змагалися 13 кращих флористів з України, а у конкурсі було чотири завдання, про три з яких флористи знали заздалегідь, а четверте завдання стало для всіх сюрпризом.

Леся Романюк працює із квітковими композиціями вже понад 10 років.

«У флористиці я вже 11 років, і це не є перший конкурс. Ця перемога дає натхнення для подальшого саморозвитку та української флористики. В мене є мрія, щоб українська флористика стала особливою і неповторною серед інших у світі», – каже вона.

Читайте також: У Києві вперше демонструють витинанку з переробленого листя від львівської майстрині

За її словами, оцінювало конкурс кваліфіковане журі. «За результатами їхнього суддівства мої роботи набрали найбільше балів і я стала переможницею», – додає флористка.

У професійних конкурсах ці роботи не є комерційною флористикою. Це як звичайна висока мода, тобто те, що ніколи б не одягнув, але його оціннюють за вмінням і майстерністю скористатися композицією та дизайном, поєднанням різних матеріалів і фактур, швидкістю, технічністю і чистотою виконання, зазначає флористка. І, мабуть, за цими показниками її роботи визнали найкращими, розмірковує переможниця.

Всі роботи були новими, адже жінка придумала багато технік сама, які до цього в Україні було дуже мало вживані. Перемогла новизна, незвичний дизайн і відповідність тематики. Рішенням суддів, які оцінювали за 100-бальною системою у різних категоріях її робота набрала найвищу оцінку. Оцінювання було анонімним.

Софія Шавранська

Фото зі сторінки Лесі Романюк


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!