Обкрадають на ходу. Львів'ян попереджають про випадки крадіжок у центрі міста

5404 0
Зловмисники викрадають гаманці непомітно для людей.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Директорка кінотеатрів Планета Кіно у Львові Оксана Хвальова стала жертвою крадіїв. Вчора, 9 грудня, їй витягнули гаманець, коли вона йшла по вулиці Куліша. У коментарі Тvoemisto.tv вона розповіла, що прямувала від ТРЦ Forum Lviv через вулицю Куліша. 

Вона пройшла 50 метрів, як її оточила компанія представників ромської національності, тоді один із них непомітно для неї відкрив рюкзак і витягнув зверху гаманець.

Оксана Хвальова каже, що крадіям сприяло те, що вона не відчувала «рухів» рюкзака, була у пуховику і капюшоні, а також говорила по телефону.   

«Я була привабливим об"єктом для такої компанії. Я не відчула абсолютно нічого, коли вони витягували гаманець. Помітила уже через пів години і одразу звернулася у поліцію. Тому раджу львів'янам, щоб вони були особливо уважними, і пильнували сумку, рюкзак тримали перед собою, а іншим людям, які стають свідкам, не соромилися і повідомляли», – розповіла вона.

Директорка кінотеатрів Планета Кіно у Львові каже, що місяць тому її також намагалася обікрасти представниця ромської національності на вулиці Краківській, але вона вчасно побачила і зчинила галас. 

Вчора, після того, як вона помітила крадіжку, вона звернулася у поліцію і там їй одразу повідомили, що у райвідділі якраз є компанія порушників і що їхньою жертвою стала ще одна львів'янка. 

Оксана Хвальова каже, що увійшла у 5% тих, кому повезло і кому вдалося повернути документи, хоча готівку, звичайно, крадії забрали.

Учорашніх зловмисників патрульним вдалося затримати завдяки тому, що небайдужа львів'янка сфотографувала, як злодії ділять гроші і викидають гаманці у смітник і передала фото поліцейським. 

«О пів на першу дня, патрульних 4 батальйону викликала небайдужа львів'янка на вулицю Зернову. Вона побачила, як група осіб вибігла з маршрутки і поділивши між собою, долари та гривні, викинула у смітник два гаманці. Жінка сфотографувала їх і передала фото патрульним. Орієнтування передали усім екіпажам. За лічені хвилини групу з семи осіб помітили на площі Князя Ярослава Осмомисла», – прокоментували у патрульній поліції Львова.

Правоохоронці затримали групу чоловіків віком від 19 до 28 років.

Напередодні у журналістки Тvoemisto.tv також витягнули гаманець із рюкзака, коли вона йшла вулицею Галицькою. Гаманець витягнули на ходу, і цього зовсім не було відчутно. Викинули його на парковці на вулиці Валовій.

Тvoemisto.tv звернулося у ГУ Нацполіції у Львівській області із запитом про кількість таких крадіжок у Львові, і як часто вдається встановити особи крадіїв.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!