Львів’янка здобула бронзу на міжнародній Олімпіаді геніїв у США. Фото

3215 0
На конкурсі дівчина представила свій винахід – прилад, що перетворює цифровий текст на шрифт Брайля.
фото віктор колдун

фото віктор колдун

17-річна львів’янка Софія Петришин виборола третє місце на Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів GENIUS Olympiad 2018. Про це у себе на Facebook повідомив директор громадської спілки «Європейська мала академія наук України» Євген Кудрявець.

На конкурсі вона представила свій прилад, що перетворює цифровий текст на шрифт Брайля. Раніше вона вже здобула перше місце в секції «Комп’ютерні науки» у Києві на конкурсі Intel ISEF Ukraine, а пізніше брала участь в обласному конкурсі МАН. Також пройшла на міжнародну конференцію науковців ICYS у Сербії.

На Олімпіаду геніїв дівчина поїхала у складі української команди, яка загалом виборола кілька призових місць. Одинадцятикласник з Закарпаття Валентин Фречка отримав золоту медаль у категорії «Наука» за свій винахід – можливість виготовляти папір із опалого листя. Перші місця також здобули твоє українців – Катерина Малкіна у дисципліні «Наука», а також Степан Нетудихатко та Микита Фурман – у дисципліні «Короткометражка». Ще один представник України виборов бронзову медаль, і ще двоє – почесні відзнаки у різних категоріях.

Читайте також: ІТ-діти. Як винаходи львівських школярів підкорюють світ

Олімпіада «Genius» – щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням The Terra Science and Education Foundation. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих та успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!