Львів'яни можуть стежити, як працює снігоприбиральна техніка у місті. Фото, відео

2661 0
До прибирання залучили 33 піскорозкидувачі, 5 навантажувачів, 20 тракторів та ще одну одиницю техніки.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Станом на ранок 14 січня у місті працює 59 одиниць снігоприбиральної техніки, ще 19 машин на чергуванні. Про це повідомили у міськраді. 

Тvoemisto.tv пропонує переглянути, як комунальники прибирають вулиці міста.

Заступник Галицького ШРП Назар Наконечний розповідає, що їхнє підприємство обслуговує два райони, Галицький та Франківський. Спершу трактори чистять магістральні тротуари, після чого спеціальні трактори посипають дорогу технічною сіллю, щоб не було заледеніння.

Якщо сніг починається серед ночі, піскорозкидувачі виїжджають на свій маршрут. Дороги посипають, якщо більший снігопад і після того, як сніг припиняється, виїжджає техніка, яка підмітає дороги. Тож спершу вулиці посипають, щоб не було ожеледиці, а тоді підгортають сніг та підмітають його.

У центрі міста використовують, за словами Назара Наконечного, реагенти (флорид кальцію), які не залишають фактично видимого сліду. У центральних частинах використовують технічну сіль і піскосуміш на підйомах та спусках. 

За морозної температури, -10, -15 сіль уже не діє, говорить заступник Галицького ШРП, натомість пісок сприяє щепленню коліс.

Водій Василь працює з 9:00 ранку до 9:00 вечора. Є також нічні зміни.

Відстежувати рух снігоприбиральної техніки можна на онлайн-мапі, доступній за посиланням.

Загалом у місті до роботи у зимовий період обіцяють залучити 138 машин, з них безпосередньо 86 одиниць снігоприбиральної техніки. 

Читайте також: Де у Львові та області будуть пункти обігріву під час морозів

Нагадаємо, на територію Львівщини йде суттєве похолодання і сніг. Зокрема, 14-15 січня – сніг, 16-17 січня – поступове припинення опадів. На дорогах – ожеледиця. Протягом трьох днів, з 15 по 17 січня, прогнозують суттєве зниження температури. 15 січня впродовж доби буде 6-11 градусів морозу, 16 січня вночі -13-18, місцями до 22 градусів морозу, вдень 11-16 градусів морозу. 17 січня вночі очікують від 17 до 22 градусів з позначкою «мінус», місцями навіть до -25, а вдень – 10-15.

Фото та відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!