Політична реклама

Львів'яни подивляться на мистецтво очима хворих на аутизм

1771 0
Сьогодні, 20 грудня, о 16.00 год в мистецькій галереї «Коралі» (вул. Менцинського, 5) відбудеться відкриття виставки мистецьких робіт «З аутизмом у дорослому житті». Захід організовує Фонд взаємодопомоги та захисту осіб з аутизмом «КОНТАКТ», з нагоди святкування 5-ої річниці Програми підготовки до праці та самостійного життя дорослих осіб з аутизмом. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Основою ідеєю цього мистецького заходу є привернення уваги громадськості Львова до потреб осіб з аутизмом, які, внаслідок своєї особливості, творять інший зовнішній і внутрішній світ, відмінний від нашого, світ цілковито правдивий, щирий, без фальші і двозначності, часто реалізовуючи його у малюнку, тексті.

«Внаслідок глибоких розладів відчуттів, особи з аутизмом інакше сприймають світло, зображення та звуки, можуть по-іншому відчувати дотик, запах, смак чи біль. Мають також серйозні труднощі з класичною – в нашому розумінні – розбудовою міжлюдських стосунків та вираженням емоцій у взаємовідносинах з іншими людьми.

Особи з аутизмомпотребують нашої допомоги. Маючипроблеми з комунікацією,уявою і соціалізацією, вони, у той же ж час, мають вроджене і нерозтрачене відчуття гармонії і бачать справжню, первинну красу навколишнього світу. Світ осіб з аутизмом відрізняється від „нашого світу”, проте, не є гіршим.

В міжчасся Різдвяного посту спробуймо наблизитися до нього, найперше - через живопис, поглянувши на світ очима осіб з аутизмом, спробуймо наблизитись до справжньої радості, якою вони з нами діляться зсередини свого великого серця», - каже голова Правління Благодійного фонду взаємодопомоги та захисту осіб з аутизмом «КОНТАКТ» Галина Кирчів-Грицай.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!