Львів’яни продовжують звертатися до лікарень із симптомами отруєння. Оновлено

3419 0
На сьогодні, 14 травня, у Львові із симптомами харчового отруєння до лікарень звернулася 28 людей, серед яких – 4 дитини. Медики після діагностування стверджують, що потерпілі знаходяться в стані середньої важкості.
фото: organic.ua, zakaz.ua

фото: organic.ua, zakaz.ua

Всім госпіталізованим пацієнтам проводять необхідний комплекс лікувально-діагностичних заходів, відповідно до протоколів МОЗ України. Ситуація перебуває під контролем медиків.

Читайте також: Масове харчове отруєння у Львові. 5 фактів

Нагадаємо, учора, 13 травня, диспетчер Львівського обласного центру ЕМДМК отримала повідомлення про масове поступлення хворих із діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню. Госпіталізація почалась в післяобідній час і продовжується досі. 

Як повідомляють в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з попереднім діагнозом харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» госпіталізовано 28 осіб, з них 4 дитини віком до 18 років, які харчувались в одній з ресторацій Львова, що на площі Ринок. 

За однією із версій, львів’яни захворіли після споживання продуктів із курячого м’яса в одному із закладів Холдингу емоцій «!Fеst».

Читайте також: Чи відшкодовуватимуть збитки львів’янам, що отруїлися

Усіх львів'ян та гостей міста, що відвідували 11 травня заклади харчування у центрі Львова та мають симптоми харчового отруєння (діарея, висока температура), просять терміново звернутися до лікаря. 

За фактом отруєння  правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: прес-служба ДСНС, радіо «Львівська Хвиля»

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!