У громадському транспорті Львова встановлять понад 3 тисячі валідаторів. Як вони виглядатимуть

5999 0
Е-квиток у Львові тестуватимуть навесні наступного року.
Ілюстративне Фото з відкритих джерел

Ілюстративне Фото з відкритих джерел

У громадському транспорті Львова встановлять понад три тисячі валідаторів для розрахунку за проїзд електронним квитком. Початок тестування системи планують на кінець березня – початок квітня наступного року. Про це Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі компанії LeoCard.

Цього тижня у Львові працювали представники чеської компанії Mikroelektronika, яка встановлюватиме обладнання для роботи електронного квитка у громадському транспорті. Вони робили необхідні заміри в електротранспорті та автобусах АТП-1 аби визначити, як правильно підключити та де саме встановити валідатор. 

У пресслужбі компанії LeoCard повідомили, що так виглядатимуть валідатори, які планують встановити у громадському транспорті Львова 

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

Транспортну картку автоматизованої системи оплати проїзду LeoCard можна буде придбати перед тестовим запуском автоматизованої системи навесні наступного року.

«Баланс транспортної картки можна буде поповнювати у пунктах придбання квитків, а також через термінали самообслуговування, в ібоксах, через мобільний банкінг, а також через мобільну аплікацію», – пояснили у пресслужбі компанії LeoCard.

На першому етапі впровадження електронного квитка у Львові для пільгових категорій населення видаватимуть пільгові транспортні картки. Їх почнуть видавати у ЦНАПах та у Центрі обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського,10 із жовтня цього року.

«Також можна подати документи через кабінет мешканця, який у Львові розпочне працювати з 2 жовтня, а вже, приблизно, з 10 жовтня львів'яни можуть подавати документи. Також компанія працює над запуском мобільної аплікації, і сайту», – пояснив заступник директора ЛКП «Львівавтодор» з автоматизованих систем, керівник проєкту впровадження автоматизованої системи проїзду Роман Лев.

Читайте також: Безпечний проїзд. Як позбутися готівки у громадському транспорті Львова

Нагадаємо, що компанія SoftServe  готуватиме веб-портал, інтернет-магазин, мобільні додатки, обладнання для кол-центру, програмування і встановлюватиме обладнання у транспорті. Валідатори виготовлятиме та встановлюватиме чеська компанія Mikroelektronika, яка, зокрема, встановлювала їх у Вінниці.

Вартість проєкту становить 11,6 млн євро. Його кредитує Європейський банк реконструкції та розвитку.

На всій території Львівської ОТГ діятиме єдиний тариф на електронний квиток у громадському транспорті. Разовий квиток коштуватиме орієнтовно 10-15 грн, місячний абонемент із безлімітною кількістю поїздок – від 300 до 500 грн. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!