«Маланка. Відродження Карнавалу». У Львові відкрили колоритну фотовиставку про незабуте свято

1177 0
Є селище, де збереглися традиції маланкування до сьогодні, куди з’їжджаються тисячі туристів і не тільки з усієї України.
Фото:

Фото:

Ukraїner та Львівський муніципальний мистецький центр представили у Львові спільний виставковий проєкт «Маланка. Відродження Карнавалу».

На виставці презентують світлини Сергія Коровайного, Дмитра Бартоша та Олександра Хоменка, що показують святкування Маланки у Красноїльську, Космачі й Осичках.  До експозиції виставки також увійшли роботи художниці Ірини Полянської: маски та крила, у які вбираються маланкарі під час буковинського карнавалу.

Найбільша й найвідоміша з усіх буковинських Маланок відбувається в селищі Красноїльськ, що на кордоні з Румунією. 13 і 14 січня тисячі людей у вигадливих костюмах виходять на вулиці селища з виставами, піснями й танцями, святкуючи прихід Нового року. Традиції маланкування тут зберегли попри заборони радянської влади й сьогодні до Красноїльська на Маланку з’їжджаються тисячі туристів не тільки з усієї України, а і з інших країн світу, кажуть ініціатори проєкту.

Виставка триватиме у Львівському муніципальному мистецькому центрі на вул. Стефаника,11 з 25 січня до 14 лютого. Вхід вільний, у захисних масках.

Нагадаємо, Ukraїner – це волонтерський медіапроєкт, що у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну й презентує її у світі.

Фото Євгенія Кравса

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!