Марсохід NASA долетів до Марсу. Трансляція посадки вже почалася

5715 0
Вже 19 лютого о 3:07 за київським часом марсохід передасть на Землю перші дані та фото.
Фото:NASA

Фото:NASA

Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance (Наполегливість) наблизився до Марса та за декілька годин має здійснити посадку в північній півкулі планети, пише «Українська Правда».

«Сьогодні о 22:37 за київським часом марсохід NASA, який покинув Землю 30 липня минулого року, на швидкості 19 500 кілометрів на годину увійде в розріджену атмосферу сусідньої планети та почне гальмування. Контакт з поверхнею Марса має відбутись вже за сім хвилин. У випадку вдалої посадки сигнал про це за 11 хвилин 22 секунди подолає близько 200 мільйонів кілометрів та досягне Лабораторії реактивного руху NASA, яка розташована поблизу Лос-Анджелеса о 22:55», – йдеться у повідомленні.

Це вже буде дев’ята посадка апаратів NASA на Марс. Загальні витрати на створення марсохода і його запуск оцінюють в $ 2,1-2,7 мільярда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!