Масове отруєння у Львові: госпіталізовано вже 48 осіб

2311 0
Кількість госпіталізованих з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» збільшилась до 48 осіб.
фото: organic.ua, zakaz.ua

фото: organic.ua, zakaz.ua

За період від 12 до 15 травня 2015 року в Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з попереднім діагнозом – «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» госпіталізовано 48 осіб, з них 4 дитини віком до 18 років, – повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Усього в стаціонарі на даний час перебуває 41 особа, з них 4-ро дітей до 18 років. 7 осіб – виписані на їх вимогу. Із числа госпіталізованих 33 пацієнти перебувають у стані середньої важкості і у 8-ми осіб стан наближається до задовільного. 

Читайте також: Чи відшкодовуватимуть збитки львів’янам, що отруїлися

Проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Протиепідемічні заходи  продовжуються.

Як повідомлялося раніше, усі люди, які потрапили у лікарню із харчовим отруєнням, відвідували 11 травня заклад Театр пива «Правда», що входить до складу Холдингу емоцій !FEST.

Нагадаємо, за фактом отруєння  правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!