Медобладнання у лізинг та детальні плани територій. Що розглядатимуть цього тижня на сесії ЛМР

1158 0
Засідання Львівської міськради відбудеться 17 червня о 10.00 год.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У четвер, 17 червня, у Львівській міській раді відбудеться пленарне засідання. Депутати вдруге розглядатимуть нову медичну стратегію, питання перенесли з минулого засідання, а також ухвалу про розробку детального плану територій у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової. Загалом у порядку денному понад 200 питань, більша частина з них – земельні.

Читайте також: Львів шукатиме інвестора для будівництва канатної дороги на Високий замок 

Цього тижня на засіданні розглядатимуть концепцію нової медичної стратегії. Минулого засідання її не прийняли, вирішили додатково обговорити.

Йдеться про ухвалу, яка за словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, має стати початком реформування медичної галузі у Львові. Він пояснює, що без неї деякі медзаклади у місті не виживуть.

«Утворився медичний ринок, є конкуренція за кількість медичних послуг, конкуренція за пацієнта. Реформа, яка запрацювала у 2018 році спрямована на те, щоби медзаклади ставали ще сильнішими, але сьогодні пакети НСЗУ фінансуються на 100%, згодом фінансування буде зменшуватися», – пояснив він.

Уже з наступного року за таку саму кількість пролікованих випадків медзаклад отримає майже в два рази менше коштів від держави. Саме тому треба змінювати підходи у цій галузі, наголошує він.

Читайте також: На сплату боргів у наступному році Львів має виділити 1 мільярд гривень

Також місто пропонує реформувати міське управління охорони та утворити три територіальні медичні об’єднання. Зокрема, це буде об’єднання, яке надаватиме невідкладну, планову та гінекологічну допомогу.

Також на засіданні розглядатимуть закупівлю спецобладнання для дитячої клінічної лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика. Йдеться про обладнання для відділення нейрохірургії на суму у понад 14 мільйонів гривень. Його планують купити у лізинг.

Також на засіданні розглядатимуть десяток питань щодо затвердження детального плану території, зокрема у районі вул. Городоцької, ТзОВ «Львівський мотозавод», у районі вул. Замарстинівської, вул. Городницької, вул. Квітової, вул. Східної, а також у районі вул. І.Горбачевського, вул. І. Котляревського і у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!