Медична стратегія і 390 млн запозичень до бюджету. Що розглядатимуть на сесії ЛМР

1307 0
Засідання Львівської міськради відбудеться 20 травня о 10.00 год.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Завтра у Львівській міській раді відбудеться пленарне засідання. Депутати розглядатимуть нову медичну стратегію, а також ухвалу про запозичення 390 мільйонів гривень для бюджету міста у двох банках. Також розглядатимуть ухвалу, якою змінять кількість місць для паркування на деяких вулицях міста. Загалом у порядку денному понад 220 питань, більш, ніж половина – земельні питання.

Читайте також: Львів намагається приміщеннями розрахуватись за ремонти доріг до Євро-2012

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко пояснив, що нова медична стратегія – потребуватиме додаткових ухвал, завтра планують лише представити концепцію. Відомо, що до кінця року у Львові планують створити три медичні об’єднання. Зокрема, це буде об’єднання, яке надаватиме невідкладну, планову та гінекологічну допомогу.

«Зміни будуть тривати до 1 січня 2022 року, і це буде прийняття кількох ухвал. А завтра ми приймаємо рішення, в якому напрямку рухатися – у зміні функцій управління і створення медичних об’єднань. Самі заклади – їхні назви, їхні лікарі, їхнє розташування – все залишається», – зазначив Андрій Москаленко.

Він також додав, що переважно йдеться про юридичні зміни. Вони відкриють можливість до складних медичних послуг – як, наприклад, трансплантація в Лікарні швидкої допомоги.

Також Львівська міська рада планує взяти у кредит 390 мільйонів гривень. Позичати кошти планують в «Укргазбанку» та «Державному Експортно-Імпортному банку України». На що саме скерують їх ще не відомо, ймовірно, розраховуватимуться із підрядниками за виконані у 2020 році роботи.

В «Укргазбанку» місто планує позичити 220 мільйонів гривень. Запозичення – на 5 років, відсоткова ставка за користування кредитними коштами є змінюваною та розраховується виходячи з облікової ставки Національного банку України в розмірі 7,5 відсотка річних плюс маржа 2,5 відсотка річних та плюс комісія в розмірі 1,3 відсотка річних, але не більше 17 відсотків річних.

У «Державного Експортно-Імпортного банку України» місто планує позичити 170 мільйонів гривень.

Повний порядок денний можна переглянути тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!