Вибіркова доплата для медиків та дані українців злили в телеграм. Підсумки тижня Tvoemisto.tv

10741 0
Львів поступово повертається до життя і виходить з карантину, а з тим виникає чимало викликів.

Справедлива несправедливість для медиків: ризикують і не завжди отримують надбавку. На Львівщині вже сто хворих медиків на коронавірус, половина з них працівники Лікарні швидкої допомоги. Там пояснюють: це пов’язано з тим, що лікарня приймає величезну кількість пацієнтів зі всієї області в невідкладному стані. Але ці медики не отримали надбавку до зарплати.

Бо визначено, що тільки два медзаклади лікують хворих на коронавірус: Центр медицини катастроф і обласна клінічна інфекційна лікарня. Тим працівникам виплачують 10 000 грн, а інші медики отримують доплату тільки, якщо самі захворіють – 20 000 грн.

Обурилися вибірковим доплатами також і медики, які працюють на швидких, бо там гроші отримали не всі, а тільки ті, хто працює у спеціальних коронавірусних бригадах. Але це несправедливо, бо контактують з хворими і перші, і другі.

Так просто, як зараз, отримати чуже посвідчення водія, паролі від соцмереж та інші персональні дані ще не було. І ні, це не реклама незаконних чат-ботів у Телеграмі, а навіть навпаки – застереження. Цього тижня в мережу масово злили дані посвідчень водіїв. Пов’язують з додатком Дія, але там відхрещуються.

В інтернеті з'явилося кілька телеграм каналів, що розповсюджують персональні дані українців. Окрім посвідчень водія, там опинилися паролі від електронних скриньок, соцмережі LinkedIn і російської Вконтакте. Останню заборонили в Україні ще на три роки, а злиття даних – це чергове підтвердження, що нею не варто користуватися.

У магазин за одягом, взуттям чи білизною – будь-ласка. У Львові відкрили магазини з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчі ринки та візові центри. Наразі лише ті з них, що мають прямий вихід на вулицю. А з понеділка вони мають відчинитися і в торгових центрах. Тоді ми й перевіримо, як там дотримуються правил, слідкуйте за нашими стрімами.

У Львові цього тижня запрацювали літні майданчики. Однак уже встигли «відзначитися». На одному з них зафіксували натовп. Дозвіл на роботу цьому закладу наступного дня анулювали.

І тепер на літниках можна сидіти учотирьох, а гуляти групами до 8 осіб. За прогнозами Кабміну, з 22 травня можуть запрацювати дитсадки, готелі і повноцінно громадський транспорт.

У Львові спалахнули баталії щодо виділених смуг громадського транспорту. Такі «виділенки» на вулиці Чорновола і Липинського облаштували ще у березні. Для того аби маршрутки, автобуси та тролейбуси не стояли у заторах. Бо за даними управління транспорту – громадський транспорт для 52% львів’ян є основним видом пересування.

Але виділену смугу громадського транспорту на вулиці Липинського у Львові тимчасово ліквідують – так вирішила комісія. А вже надалі будуть вирішувати: бути смузі, чи не бути. То ж комунальники і власники авто і далі дискутують, бо на думку останніх «виділенки» спричиняють затори.

У Карпатах теж карантин, тому відпочинок у екосадибах – це незаконно та ще й загрозливо для здоров’я. Зараз, кажуть обласні чиновники, приватні садиби у Славську та в інших туристичних місцях приймають людей. Однак перевірити їх, на жаль, не можливо, і тим паче потім притягнути їх до відповідальності за можливі наслідки. Водночас, в столиці вже напрацьовують відповідний протокол і обіцяють дозволяти працювати лише тим готелям чи садибам, які будуть дотримуватися всіх заходів безпеки.

Гобіти у Верховині? Так, на Гуцульщині накреативили і створюють унікальне містечко Гобітхіл, яке поєднуватиме культуру і традиції казкової Гобітанії і гуцулів. Гобітхіл не буде готельним комплексом чи турбазою. Кожна хатинка матиме свого власника, і сам власник вирішуватиме, чи здавати своє житло в оренду чи ні. У цього місця будуть свої герб, прапор, пошта, гроші, правила та інші символи. Єдиною домінуючою релігією Гобітхіла є любов до України, збереження та відтворення традицій жителів карпатських гір та віра в добро. У червні обіцяють показати перші 10 криївок.

Росте 450 років – один із найстаріших дубів Львова. А живе він поміж гамірних вулиць міста, у львівському дворику. Історію дуба та як за ним доглядають читайте в цьому матеріалі.

Будьте здорові і побачимось наступного тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!