Політична реклама

Мер Львова хоче виселити магазини з "Будинку книги" на площі Міцевича

2677 0
Мер Львова Андрій Садовий ще раз звернув увагу громадськості на важливу проблему – функціонування в Будинку книги комерційних магазинів з продажу техніки. Про це він сказав 13 вересня під час прес-конференції з нагоди відкриття Форуму видавців.

Мер закликав усіх об’єднатись та допомогти відновити Будинок книги. «Ми у Львові отримали ніж у спину. Всі пам’ятаємо пл. Міцкевича і Будинок книги. Ця будівля знаходиться в управлінні компанії «Надра Україна». На першому поверсі замість книжкових магазинів з’явились комерційні магазини. Я говорив з керівництвом компанії, з міністром охорони навколишнього середовища, звертався до прем’єра, президента. Але нема зрушення. Обов’язок усіх нас, громади міста Львова, письменників, які приїхали до Львова – допомогти відновити Будинок книги. Останні 50 років там були книжкові магазини. Це безпрецедентний випадок. Ми у Львові завжди книжкові магазини ставимо у пріоритет, здаємо приміщення в оренду за 1 грн», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За інформацією управління комунальної власності, будівля «Будинок книги» (пл. Міцкевича, 8) належить ДП «Західукргеологія» (дочірне підприємство «Надра Україна»). ТзОВ «Львівкнига» орендує приміщення в державної акціонерної компанії «Надра Україна».

Джерело: Zaxid.net

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!