Мера німецького міста відсторонили від посади, бо він вакцинувався достроково

1191 0
64-річний бургомістр та кілька міських посадовців зробили щеплення від коронавірусу – задовго до того, як мала настати їхня черга.
Фото:dw

Фото:dw

Бургомістра міста Галле, що у Нічеччині, Бернда Віґанда у понеділок, 12 квітня, відсторонили від посади на невизначений час через те, що він достроково вакцинувався від коронавірусу. У міській раді вважають, що це «зруйнувало довірливі відносини із міською радою». Інформує DW.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

Міська рада Галле на екстреному засіданні ухвалила рішення про відсторонення Віґанда. 64-річний бургомістр та кілька міських посадовців зробили щеплення від коронавірусу – задовго до того, як мала настати їхня черга. Сам Віґанд відкидає усі звинувачення та вимоги відставки. Прокуратура Галле розпочала розслідування щодо можливого неправомірного приховування Віґандом доз вакцини. Дисциплінарне провадження щодо бургомістра перебуває на розгляді у земельному адміністративному відомстві.

Рішення набуло чинності, утім Віґанд може оскаржити розпорядження.

Додамо, що вакцинація у Німеччині відбувається суворо за ухваленою черговістю. В першу, найбільш пріоритетну групу були включені ті, кому в разі зараження коронавірусом найбільше загрожує особливо тяжкий перебіг хвороби включно зі смертельними наслідками.

Минулого місяця канцлерка Німеччини Анґела Меркель заявила, що чекатиме своєї черги, вона поки не вакцинувалася. Чекають своєї черги і засновники фірми BioNTech, яка розробила вакцину від коронавірусу.

Читайте також: На базі виставкового центру чи стадіону. У Львові можуть відкрити центр для масової вакцинації

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

На Львівщині проводять підготовку до третього етапу вакцинації від коронавірусної інфекції. Наразі триває другий, під час якого можуть вацинуватися люди віком від 80 років і старші.

Починаючи з цього тижня у Львові почнуть вакцинувати людей, які забезпечують життєдіяльність міста. Це освітяни, водії, контролери та працівники АТП, теплоенерго й інших стратегічних комунальних підприємств. Загалом хочуть провакцинувати 2 900 працівників, які забезпечують життєдіяльність міста.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!