Мерія Львова звинувачує фірму родини Козловського у самовільних роботах у пам’ятці архітектури

5917 0
Юрист компанії-власника Олексій Різник каже, адмінкомісія до нього, як до представника власника, офіційно не зверталася.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У будинку на вулиці Січових Стрільців, 2, що фактично на розі Січових Стрільців та вулиці Гнатюка, ведуть реконструкцію, хоча у Львівській міськраді кажуть, що власники приміщення не надали документів, що дозволяють ці роботи.

Читайте також: Колишньому бізнес-партнеру Козловського дозволили будувати торговий центр біля ринку «Новий»

Як розповіла сьогодні, 22 липня, керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, фірма ТзОВ «Еліт Нерухомість» отримала два листи: припис про зупинення робіт та повідомлення про засідання адмінкомісії, на якому просили представити дозвільні документи та проєкт.

Водночас, як розповів юрист компанії Олексій Різник, адмінкомісія до нього, як до представника власника, офіційно не зверталася.

Члени адмінкомісії надали компанії тиждень на те, щоб підготувати на розгляд комісії документи. Водночас чинним залишається припис управління охорони історичного середовища про зупинення робіт.

Додамо, що у вересні торік депутати ЛМР землю на Січових Стрільців, 2 віддали ОСББ «Свободи 11», керівником якого раніше був львівський депутат і бізнесмен Григорій Козловський. Нині ж за адресою Січових Стрільців, 2 зареєстроване ТзОВ «Еліт Нерухомість». Серед засновників вказані донька та батько депутата – Меланія Козловська та Петро Козловський.

Читайте також: Біля автовокзалу у Львові збудують торговий центр. Візуалізація

Нагадаємо, раніше про самовільні роботи в пам’ятці архітектури повідомили львівські археологи. Власники будівлі мали звернутися за археологічним наглядом. Там, припускають археологи, могли трапитися дерев’яні будівлі періоду середньовіччя чи рештки матеріальної культури більш ранніх часів.

Будинок на вулиці Січових Стрільців, 2 – найстаріший на вулиці чотириповерховий наріжний житловий будинок. Його будували у 1846-1847 роках у стилі класицизму, як прибутковий дім графа Каєтана Карницького.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!