Мешканці баварського містечка зібрали більше 20 тис. євро для дитячої лікарні Львова

1430 0
21 квітня в німецькому місті Тіттінг зібралося більше тисячі учасників забігу.
ілюстративне фото: vsapravda.info

ілюстративне фото: vsapravda.info

21 квітня у баварському містечку Тіттінг відбувся благодійний забіг, під час якого вдалося зібрати більше 20 тисяч євро для львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ, повідомляє Zaxid.net.

За рахунок зібраних коштів планують відремонтувати підвальні приміщення та роздягальні для медперсоналу лікарні.

«Ті, хто з різних причин не міг долучитися до забігу, допомагали в інший спосіб. Одна українка зварила борщ і спекла хрустики, інші принесли різні солодощі. Скрізь лунала українська музика, все було в синьо-жовтих кольорах. Самоорганізація громади була на дуже високому рівні, відчувалася відповідальність кожного, небайдужість, довіра», – говорить Мар’яна Возниця, головна лікарка львівського ОХМАТДИТу.

До такої ініціативи в Тіттінгу вдаються щороку для допомоги різним країнам. Так, благодійні забіги раніше присвятили Болівії, Африці, Індії. Організатори – мешканці баварського містечка Тіттінг і Вольфганг Понто, голова благодійного фонду HOPE.

Опублікувала Анна Єгорова

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!