Мешканці Брюховичів підтримали створення власної ОТГ

2380 0
Села Домажир, Ясниська, Рясне-Руське теж висловили бажання ввійти до Брюховицької ОТГ.
ілюстративне фото: digileaders.com

ілюстративне фото: digileaders.com

На громадських слуханнях, які відбулися вчора, мешканці смт Брюховичі вирішили створити об’єднану територіальні громаду. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив селищний голова Володимир Доманський.

За його словами, такі ж слухання пройшли у ще кількох населених пунктах. Зокрема йдеться про села Домажир, Ясниська, Рясне-Руське, де громади теж висловили бажання ввійти до Брюховицької ОТГ.

Читайте також: Чи зможе Львів удвічі збільшити свою територію та приєднати 20 сіл та містечок

Нагадаємо, у Львові вважають, що приміські Брюховичі, Рудно та Винники мають приєднатись до Львова. Так званий Великий Львів навіть є у Генплані на 2020 рік. Утім, Володимир Доманський говорить, що мешканці селища у більшості схиляються до створення Брюховицької ОТГ.

«Скажімо так, Брюховичі є за львівську агломерацію і за створення Брюховицької ОТГ. Тобто на базі таких територіальних громад як Брюховицька, Львівська та інші, що є навколо Львова, можна створити Великий Львів», – каже селищний голова Брюхович.

Станом на сьогодні, додає він, тривають консультації щодо різних варіантів адміністративно-територіального устрою, і коли буде ухвалено остаточний, Володимир Доманський сказати не може.

Раніше т. в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що наприкінці тижня має відбутись ще одне засідання міжвідомчої групи щодо напрацювання адміністративно-територіального устрою Львівської області. Тоді має бути ухвалене остаточне рішення і остаточний перспективний план територій Львівщини скерують на розгляд Кабміну.

Нагадаємо, Львів хоче приєднати у межах децентралізації 20 сусідніх міст і сіл. Винники та Сокільки вже виступили проти цієї пропозиції, натомість Лисиничі, Підбірці та Конопниця готові до об’єднання.

Немає також рішення щодо Сокільників, Годовиці, Оброшина, Грибовичів, Волі Гомулецької, Дублян та інших населених пунктів біля Львова зі сторони Жовківського, Пустомитівського та Яворівського районів.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!