Мешканці Львівщини заборгували за газ 2,5 мільярда гривень

1372 0
Зараз у судах розглядають більше тисячі справ про борги мешканців області за газ.
Фото: Наталя Цапик

Фото: Наталя Цапик

Із початку опалювального сезону борг мешканців Львівщини за газ зріс до 2,5 мільярда гривень. Найбільше боргів накопичили споживачі Львова, а також мешканці Пустомитівського та Стрийського районів. Про це повідомили у ТОВ «Львівгаз збут».

Читайте також: Ціну на газ для українців знизили. Рішення уряду

«44% наших клієнтів мають борг за газ більше 500 гривень. Затримки з оплатою впливають на налагоджений процес постачання газу. У зимові місяці для потреб населення ми закуповуємо в середньому 90-100 мільйонів кубометрів газу», – розповів директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк. 

«Львівгаз збут» не нараховуватиме пеню боржникам до закінчення карантину. 

Юристи компанії радять оперативно реагувати на досудове повідомлення та сплачувати борг, бо розгляд справи в суді призведе до додаткових фінансових витрат у розмірі від 210 до 2102 грн. Наприклад, львів’янці, яка з 2018 року накопичила 57 тисяч боргу, після суду довелось не лише погасити борг, але й сплатити понад 9 тисяч витрат.

У «Львівгаз збуті» готові консультувати боржників та розглядати варіанти реструктуризації боргу.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv з’ясувало, чи можуть львів’яни самотужки впливати на цифри у квитанціях за газ та його доставку, аби зменшити суми платежів. Мешканці можуть обрати постачальника з іншого регіону – із Києва, Харкова чи Тернополя. Лише перед тим, як вирішити, якій компанії віддати свої гроші, слід перевірити на сайті НКРЕКП, чи має вона чинну ліцензію.

Загалом у переліку НКРЕКП є понад 700 компаній, що мають ліцензію на постачання природного газу. Та не всі із них мають досвід роботи із побутовими споживачами та, відповідно, необхідний для цього клієнтський сервіс. Щоб було зручніше обирати, аналітична компанія DiXi Group розробила сайт «Газотека», на якому можна порівняти ціни на газ у різних компаній, швидко підрахувати, скільки грошей можна зекономити за рік на купівлі газу та подати онлайн заявку на зміну постачальника. Детальніше читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!