Мешканці мікрорайону «Під Голоском» готують акцію протесту проти ущільнених забудов

3603 0
Львів'яни вимагають зупинити забудови у переущільнених районах.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Мешканці мікрорайону «Під Голоском» влаштовують протест у суботу, 5 червня о 12 год, з вимогою зупинити хаотичну забудову району, який позавлений соціальної інфраструктури. Про це активісти пишуть у місцевій групі «Вулиця Малоголоско»

Читайте також: Як у Львові перепланують район Під Голоском

«Збільшилась кількість будинків, колись з вікна бачила Високий замок, зараз вікна сусідів, причому з усіх сторін, добре, що небо видно», – пише у коментарях Надія Добрянська. 

Жителі вулиці Малоголосківської повідомили Tvoemisto.tv, що ідея проведенння акції колективна, адже це не єдиний район з такими проблемами. 

«Хаотична забудова міста вже дається взнаки тривалими транспортними тягучками, некомфортністю пішого пересування міськими вулицями, запаркованістю внутрішніх дворів та вуличних хідників», – скаржаться мешканці. 

Район вулиць Малоголосківської – Під Голоском забудовують хаотично, як і інші частини міста, однак тут проблема з тим, що вулиця Під Голоском дуже вузька і закінчується тупиком. Це викликає проблеми з виїздом, адже часто утворюються затори.

«Ніхто не проектує і не втілює громадських паркінгів, внаслідок чого місто перетворюється на один суцільний важкопрохідний гараж», – кажуть мешканці. 

Наприкінці травня 2020 року міський голова Львова був у районі вул. Малоголосківської, але ситуація відтоді не змінилася.

«Рік тому Садовий приїжджав на район, обіцяв виправити помилки, створити за місяць новий детальний план територій. Головний архітектор обіцяв повернути у власність громади усі необхідні ділянки озеленення та соціальної інфраструктури, проте наразі далі обіцянок справа не пішла», – зазначила мешканка Олена Шумська.

Нагадаємо, управління архітектури та урбаністики ЛМР улітку 2020 року провело аудит збудованих і запроектованих будинків та об'єктів інфраструктури, що закладені у містобудівній документації району Під Голоском. Аудит показав, що тут мають поселитися 26 тисяч мешканців, хоча максимальний показник населення – 21 тисяча. Для зменшення площі забудови тут планували скоротити кількість ділянок, виставлених чи передбачених на аукціон, а також суттєво збільшити озеленення – до 20 гектарів.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!